جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۲۰۰۰۳۶

انواع روش های درمان ریزش مو

درمان ریزش مو,ریزش مو,راه های درمان ریزش موریزش مو
درمان ریزش مو امری ضروری است برای این که ریزش مو یکی از مشکلاتی است که هم آقایان و هم خانم‌ها را در سنین مختلف ازار می دهد. این ریزش مو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد.در این مقاله سعی داریم راهنمای کاملی برای افرادی که به دنبال درمان ریزش موی خود هستند ارائه دهیم.

ریزش مو چیست؟

ریزش مو پدیده ای است که نمی توان به آسانی از کنار آن گذشت. در شرایط عادی از دست دادن ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است ولی در صورتیکه این تعداد به چند صد تار مو در روز برسد پس از مدتی به طاسی منجر خواهد شد. اگر بموقع برای درمان ریزش مو اقدام نشود به فرایندی غیرقابل بازگشت تبدیل خواهد شد. 

ریزش مو که به آن آلوپسیا یا طاسی هم گفته می شود باعث تغییر و تحول در ظاهر و اعتماد به نفس می شود. برای پيش‌گيري از ریزش مو نباید موهای سر را با کش محکم ببندید و در برنامه غذایی خود از میوه و سبزیجات هم استفاده کنید و همچنین با مصرف مکمل های حاوی روغن ماهی می توان موهایی پر پشت داشت.

فولیکول های مو از پروتئینی به نام کراتین (Keratin) ساخته شده اند. فقر بعضی از مواد مغذی همانند آمینواسیدها که ساختار پروتئین را تشکیل می‌دهند ، میتواند یکی از دلایل ریزش مو (hair loss) باشد.

بعضی از مطالعات اخیر ثابت کرده اند که استفاده از مشروبات الکی، سیگار و قرار گرفتن در معرض افتاب نیز میتوانند باعث ریزش مو شوند. استفاده مداوم از سشوار و مواد شیمیایی یکی از مهمترین عوامل ریزش مو هستند.

دلایل ریزش مو:

به طور معمول دلایل ریزش مو شامل موارد زیر است:

  • سابقه ی خانوادگی( وراثت)
  • تغییرات هورمونی و بیماری ها
  • مصرف داروها و مکمل ها
  • زایمان و شیردهی
  • پرتو درمانی سر
  • فشار عصبی شدید
  • آلرژی های ناحیه پوست سر
  • بعضی مدل های مو
  • سینوزیت ناحیه پیشانی و صورت
  • استفاده از مواد شیمیایی خاص
  • پركاری و كم كاری غده تیروئید
  • کم بود ویتامین ب
  • کاهش وزن شدید
  • بی هوشی های عمومی و جراحی های بزرگ

روش های درمان ریزش مو 

درمان ریزش مو در زنان,درمان ریزش مو,روش های درمانی ریزش موروش های درمانی ریزش مو

در ادامه روش های درمانی موجود برای ریزش مو را معرفی می کنیم. درمان با ماینوکسیدیل و فیناستراید، درمان با شامپوها، درمانهای گیاهی، لیزر و درنهایت مزوتراپی مو نمونه هایی از روش های درمان ریزش مو هستند. داروهای مختلفی برای درمان ریزش مو تجویز میشوند برخی از آن ها به منظور برطرف کردن علت زمینه ای ریزش بوده و بطور غیر مستقیم باعث طبیعی شدن ریزش مو می شوند. 

درمان ریزش مو با ماساژ پوست باعت جلوگیری از افزایش ریزش مو می شود به طوریکه ماساژ سر باعث بهبود گردش خون در پوسته سر می شود و رشد مو را تحریک می کند.با ماساژ سر استرس شما هم کم خواهد شد و ارام می شوید.

درمان ریزش مو با یوگا در ریزش مو ناشی از استرس تأثير به سزایی دارد. حرکت های یوگا میتوانند استرس را تسکین داده و برای جلوگیری و کاهش ریزش مو مؤثر باشند.این حرکت ها عبارتند از:حرکت سر با صورت رو به پائین، حرکت خم به جلو، حرکت شتر، حرکت ایستادن روی شانه ها، حرکت ماهی و زانو زدن.

روش های خانگی درمان ریزش مو 

یکی از راه‌های درمان ریزش مو استفاده از ترکیبات گیاهی است. مزیت استفاده از روش گیاهی برای درمان ریزش مو طبیعی بودن آن است که اماده سازی آن بسیار اسان بوده و کاملا ارزان قیمت است.

درمان ریزش مو با پیاز,درمان ریزش مو به روش گیاهی,درمان ریزش موریزش مو در زنان

درمان ریزش مو با روغن نارگیل

روغن نارگیل را میتوانید شب بر روی ریشه و ساقه موهایتان ماساژ دهید و برای آنکه دچار چربی مو نشوید صبح آنرا بشویید البته افردی که موهای خشکی دارند نیاز به شست و شوی مو ندارند و از این روش در طول روز برای درمان ریزش مو استفاده کنند. روغن نارگیل باعث رشد و پر پشتی موهای سر میشود.

درمان ریزش مو با پیاز

پیاز مملو از سولفور است و با افزایش تولید کلاژن، باعث رشد موها می شود. استفاده از آب آن بر روی پوست سر میتواند ریزش مو را تحت کنترل خود بگیرد. آب پیاز هم خاصیت ضدباکتری دارد که می تواند میکرب ها و انگل ها را از بین ببرد. آب پیاز را به پوست سر بمالید و پس از نیم ساعت با یک پاک کننده ی معمولی بشویید.

درمان ریزش مو با چای سبز 

مالیدن چای سبز به مو ممکن است به رفع مشکل ریزش مو کمک کند.تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که دو کیسه چای سبز را در یک فنجان آب جوش درست کنید، بگذارید خنک شود و بعد آنرا به موهای خود بمالید. بعد از یک ساعت موهای خود را به صورت کامل بشورید.

درمان ریزش مو با آب سیب زمینی 

سیب زمینی شیوه خوبی برای جلوگیری از ریزش موها در این مورد است. سیب زمینی دارای مقدار زیادی ویتامینb6 ، ویتامین سی ، منگنز، فسفر، مس و نیاسین است که برای تقویت رشد مو مفید هستند.

چند سیب زمینی تمیز را رنده کنید و بعد از آن آب آنرا جدا کنید. پوست سر و موهای تان را مستقیما آغشته به آب سیب زمینی کنید. بعد از ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت( اجازه ندهید این ماسک روی سرتان خشک شود)، سرتان را با آب بشویید.

درمان ریزش مو با شنبلیله

دانه های شنبلیله مملو از هورمون هایی است که به رشد مو و ترمیم فولیکول های مو کمک می کنند. همچنین این دانه ها حاوی اسید نیکوتینیک و پروتئین هستند که ساقه ی مو و رشد آنرا تقویت می کنند.

درمان ریزش مو با آمله (انگور فرنگی هندی)

برای افرادی که از ریزش موی سر خود رنج می برند، انگور فرنگی هندی یک معجزه است. این ماده دارای مقدار زیادی ویتامین و آنتی اکسیدان هایی است که میتواند فرآیند ریزش مو را کندتر کند.

آمله را بهمراه لیمو به پوست سر بمالید و اجازه دهید خشک شود و بعد از خشک شدن با آب ولرم بشویید.

درمان ریزش مو با جینسنگ

جینسنگ حاوی مواد فیتوشیمیایی خاصی است که ميزان رشد موهای سر را افزایش می دهد؛ به همین دلیل در مورد مصرف مکمل های جینسنگ با پزشکتان مشورت کرده یا در غیر اینصورت از فرآورده های موضعی که حاوی این ماده هستند، استفاده کنید.

روش های دارویی درمان ریزش مو 

درمان ریزش مو با دارو,درمان ریزش مو,داروهای خوراکی برای درمان ریزش موریزش مو در مردان

درمان ریزش مو با دارو باعث قوی تر شدن موهای باقی مانده سر می شود. امروزه داروهای خوارکی وجود دارد که یک نمونه موثر آن داروهای خوراكی جهت پیشگیری از طاسی موی مردانه با نام علمی Finestride است كه با نام های تجاری Finpecia  و Propecia عرضه می شود.

برای درمان ریزش مو داروی موضعی به نام ماینوكسیدیل در بازار موجود است که باعث پر مویی روی بدن می شود. این دارو مناسب هم برای ریزش موی مردانه و زنان است. ماینوكسیدیل میتواند سبب رشد و تقویت موهای موجود روی پوست سر شده و زمان ریزش این موها را به تعویق بیندازد.این دارو نیز باید بطور مداوم استفاده شود تا از ریزش موی مردانه پيش‌گيري كرده سرعت ریزش را كمتر كند. 

درمان ریزش مو با داروی ضد ریزش مو فیناستراید صرفا برای ریزش مو مردان تجویز می شود. فیناستراید سبب کاهش روند ریزش مو می شود و رشد موی جدید را آسان کند.

داروهای دیگر جهت درمان ریزش مو موجود داشت که برای مردان:داروهای خوراکی دوتاستراید( dutasteride)  و برای زنان:استفاده از کنتراسپتیو خوراکی( ضد بارداری) و اسپیرونولاکتون.

داروی فنیل افرین به علت خاصیت تحریک انقباض عضلات فولیکول ها، برای جلوگیری از ریزش موی ناشی از حالت دادن به مو کمک می کند. به طورمثال با استفاده از فنیل افرین، مو هنگام شانه شدن به راحتی کنده نمی شود فقط باید در حین استفاده از آن بسیار احتیاط کرد.

درمان ریزش مو با لیزر

درمان ریزش مو,لیزرتراپی برای درمان ریزش مو,راهکارهای درمان ریزش مودرمان ریزش مو با لیزر

لیزرتراپی مو یک روش غیر جراحی و یک تکنیک علمی برای درمان ریزش مو ، کم پشت شدن مو ها و مشکلات مربوط به موی سر است. این نوع از درمان روش غیر تهاجمی تلقی میشود.دستگاه های لیزرتراپی از لیزرهایی با سطح انرژی نوری و جریان کم که خاصیت درمانی دارند، برای رفع مشکل ریزش مو بهره می برند.

لیزرتراپی که به درمان با نور قرمز نیز معروف است، سبب تحریک سلول های بنیادی اپیدرمی مو می شود. شما میتوانید دستگاه های لیزر خانگی را نیز تهیه کنید؛ زیرا برای گرفتن نتیجه ی بهتر ممکن است به استفاده زیاد از این دستگاه نیاز داشته باشید.

درمان ریزش مو با مزوتراپی

درمان ریزش مو با مزوتراپی,درمان ریزش مو,درمان ریزش مو در مردانمزوتراپی برای درمان ریزش مو

مزوتراپی یکی از روش های جدید برای مراقبت و زیبایی پوست و مو است که در سال های اخیر به علت نتایج خوب و عوارض جانبی کم، محبوبیت بالایی بین بیماران و پزشکان به دست آورده است. در این میان مزوتراپی برای درمان ریزش مو و رشد مجدد مو از پرطرفدارترین درمانهای مزوتراپی است.مزوتراپی مویکی از بهترین روشها برای درمان آلوپشی آندروژنیک یا ریزش موی ارثی است.

مزوتراپی یک روش غیرتهاجمی است که در آن مواد مغذی بطور مستقیم در زیر ناحیه درم پوست تزریق می شوند. درمان با مزوتراپی، بی خطر و بدون درد، بدون بی حسی موضعی است و پانسمان موردنیاز نیست.

جلوگیری از ریزش مو 

  • به سراغ محصولات ضد ریزش مو بروید.
  • از ماینوکسیدیل و محصولاتی که پزشکان توصیه می کنند استفاده کنید
  • ماساژ سر را فراموش نکنید
  • از روغن های طبیعی استفاده کنید
  • برس زدن مو را فراموش نکنید
  • مواد غذایی مناسب مصرف کنید

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر متوجه ریزش ناگهانی یا ریزش تکه ای یا ریزش بیش از حد معمول موی خود یا فرزندتان به هنگام شستن یا شانه کردن مو شدید، با پزشک خود صحبت کنید. ریزش مو غیرمنتظره میتواند نشانه یک وضعیت پزشکی اساسی باشد که نیاز به درمان دارد زیرا وضعیت موها شما نه تنها بر ظاهرتان تأثير می گذارد، بلکه نشانه مهمی از وضعیت سلامتی بدنتان است. درصورتی که دچار ریزش موی شدید شده اید حتماً به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش