جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۳۸ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۳۲۰
مشاوره پزشکی

دیافراگم چه نقشی در فرآیند تنفس دارد؟

دیافراگم,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
دیافراگم نقش بسیار مهمی در فرآیند تنفس دارد. انقباض و انبساط دیافراگم، به فرو بردن و بیرون دادن هوا کمک می‌کند. بیایید با وظیفه‌ی دیافراگم به کمک شکل آشنا شویم.

راسخون/دیافراگم صفحه‌ای از ماهیچه‌ی داخلی است که در کف قفسه‌ی سینه گسترده شده است. این یک ماهیچه‌ی مهم است که حفره‌ی قفسه‌ی سینه را که حاوی قلب، ریه‌ها و دنده‌ها است از حفره‌ی شکمی جدا می‌کند. وقتی می‌گوییم دیافراگم عموماً به دیافراگم قفسه‌ی سینه اشاره می‌کنیم که به تنفس کمک می‌کند. دیافراگم‌های دیگری نیز در بدن وجود دارند؛ این دیافراگم‌ها شامل دیافراگم ادراری و تناسلی، دیافراگم لگنی و دیافراگم‌های موجود در پرده‌ی گوش و عنبیه‌ی چشم هستند. اما وقتی کسی می‌گوید دیافراگم منظور او معمولاً دیافراگم قفسه‌ی سینه است. قبل از این که وارد بحث وظیفه‌ی دیافراگم شویم، بیایید نگاهی به آناتومی آن بیندازیم.

 

آناتومی دیافراگم :

دیافراگم یک جداره‌ی عضلانی – لیفی گنبدی شکل است که حفره‌ی قفسه‌ی سینه را از بقیه‌ی حفره‌‌ی شکمی جدا می‌کند. در نتیجه سطح بالایی محدب آن کف حفره‌ی قفسه‌ی سینه و سطح پایینی مقعر آن، سقف حفره‌ی شکمی را تشکیل می‌دهد. بخش محیطی دیافراگم شامل فیبرهای ماهیچه‌ای است که از محیط روزنه‌ی تحتانی قفسه‌ی سینه سرچشمه می‌گیرند و برای ورود به تاندون مرکزی همگرا می‌شوند. دیافراگم با عصب تراشامه، عصب دار می‌شود که اطمینان می‌دهد آن به درستی عمل می‌کند. دیافراگم با روزنه‌های متعددی برای دادن اجازه‌ی عبور ساختارهایی نظیر رگ‌های خونی مهم، اعصاب و ساختارهای ماهیچه‌ای مثل مری، بین قفسه سینه و شکم سوراخ شده است.

 

وظایف دیافراگم چیست؟

اگر شگفت زده هستید از این که وظیفه‌ی اصلی دیافراگم چیست، بدانید که وظیفه‌ی آن کمک به تنفس است. وقتی فردی هوا را به داخل می‌کشد، دیافراگم منقبض می‌شود در نتیجه فاصله‌ی موجود در حفره‌ی قفسه‌ی سینه بزرگ‌تر و گشادتر می‌شود. هم چنین ماهیچه‌های بین دنده‌ای خارجی نیز به این امر یعنی بزرگ‌تر شدن حفره‌ی قفسه‌ی سینه کمک می‌کند. در نتیجه بزرگ‌تر شدن، یک فشار منفی ایجاد می‌کند که منجر به نیروی مکش و کشیدن هوا به داخل ریه‌ها می‌شود.

 

بعد از نفس کشیدن، وقتی دیافراگم استراحت می‌کند هوا به خاطر عقب نشینی الاستیک ریه‌ها و بافت‌های آستری حفره‌ی قفسه‌ی سینه، به بیرون داده می‌شود. ماهیچه‌های شکمی نیز با عمل کردن به عنوان ضد اثرات دیافراگم، به این امر کمک می‌کنند.

 

یک نوع ویژه از تنفس نیز وجود دارد که به تنفس دیافراگمی و یا تنفس شکمی مشهور و منسوب است. این عمل تنفس عمیق هوا به داخل ریه‌ها، با خم کردن دیافراگم است. این عمل برخلاف تنفس در حالت سطحی است چون تنفس سطحی وقتی انجام می‌شود که قفسه‌ی سینه‌‌ی فرد خم می‌شود. تنفس عمیق منجر به انبساط شکم بیشتر از سینه می‌شود. تنفس عمیق روش سالم‌تری برای فرو بردن اکسیژن به داخل و استفاده از آن، محسوب می‌شود.

 

وظایف خرد زیادی در کنار کمک به تنفس وجود دارند که در زیر برخی از آنها آورده شده است :

 

دیافراگم,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

 

• وظایف غیر تنفسی دیافراگم شامل کمک به استفراغ و قی کردن، دفع ادرار و مدفوع از بدن و غیره است. تمام این اعمال با افزایش فشار داخلی – شکمی انجام می‌شوند.

 

• دیافراگم با اعمال فشار بر روی مری، از برگشت اسید نیز جلوگیری می‌کند؛ وقتی که از فاصله‌‌ی مری عبور می‌کند. آن دهانه‌ی دیافراگم برای عبور مری است.

 

انقباض‌های غیر ارادی و ناگهانی دیافراگم، منجر به سکسکه می‌شوند. این پدیده ناشی از این است که تارهای صوتی به خاطر هجوم و فشار هوا بر روی ریه‌ها مسدود می‌شوند. با این که سکسکه‌ها آزار دهنده‌ و رنج آور هستند اما خطرناک نیستند. به محض این که دیافراگم به حالت نرمال برگشت، سکسکه‌ها خودبخود ناپدید می‌شوند.

 

شرایط بیماری زایی که بر عملکرد دیافراگم تأثیر می‌گذارند :

تعدادی شرایط بیماری زا وجود دارند که می‌توانند منجر به ایجاد اختلال در عملکرد نرمال دیافراگم شوند.

فتق هیاتال یا فتق حجاب حاجز، یک بیماری است که در آن مری شکمی و یا فوندوس معده از طریق فاصله‌ی مری تا حفره‌ی قفسه‌ی سینه بالا می‌آید. این بیماری می‌تواند در نتیجه‌ی پارگی و یا نوعی ضعف در ماهیچه‌ی دیافراگم به وجود بیاید. اگر تجمع گاز در پایین دیافراگم وجود داشته باشد، می‌تواند نشانه‌ای از پنوموپریتونئوم باشد که یک بیماری جدی است و باید فوراً برای درمان آن اقدام شود.

 

بنابراین حالا شما می‌توانید درک کنید که نقش دیافراگم در فرآیند تنفس چقدر مهم است. در نتیجه برای سالم نگه داشتن دیافراگم و ارتقا و بهبود عملکرد آن، فرد می‌تواند تکنیک‌ها و ورزش‌های تنفسی دیافراگمی ساده را انجام دهد و تمرین کند.

 

 

مترجم : بهروزی

 

 

 

http://rasekhoon.net
  • 34
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش