به گزارش آنا، دکتر زهرا اباصلتی گفت: متاسفانه برخی از تنقلات تجاری مانند انواع فرآوردههای غلات حجیم شده به طور بیرویه توسط کودکان و دانشآموزان مصرف میشود؛ مصرف چیپس و این فرآوردهها، به خصوص قبل از وعدههای غذایی، به دلیل ایجاد سیری کاذب، دانشآموزان را از خوردن غذاهای اصلی که باید مواد مغذی مورد نیاز رشد را تامین کنند، باز میدارد.
وی افزود: نمک موجود در این مواد ذائقه را به خوردن غذاهای شور عادت میدهد. مطالعات انجام شده رابطه بین مصرف نمک و افزایش فشارخون در دوران بزرگسالی را به اثبات رسانده است. والدین باید دانشآموزان را به مصرف تنقلات سنتی مانند نخودچی کم نمک یا بدون نمک، کشمش، گردو، بادام، پسته (از انواع بو نداده و بدون نمک)، گندم برشته، برنجک، عدس برشته شده، توت خشک، انجیر خشک و برگهها تشویق کنند و سر سفره نمکدان را حذف کرده و به جای نوشابههای گازدار برای افراد خانواده دوغ کم نمک و بدون گاز آماده کنند.
اباصلتی به اثرات زیانبار مصرف غذاهای پرنمک و شور اشاره و بیان کرد: نمک ماده ضروری و تامین کننده سدیم در بدن است. سدیم در انتقال جریانات عصبی و انقباض عضلانی نقش دارد اگر چه نمک یک ماده ضروری برای بدن و حدود سه تا پنج گرم در روز (نصف یا یک قاشق مرباخوری) مورد نیاز است اما اضافه دریافت آن خطرات عمدهای دارد که افزایش فشارخون از آن جمله است.
وی افزود: ثابت شده که مقدار مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است دریافت زیاد نمک، سدیم، مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش باز جذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادراری آن را افزایش میدهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است.
اباصلتی با اشاره به اینکه خطر ابتلا به سرطان معده نیز با مصرف غذاهای پرنمک افزایش مییابد، اظهار کرد: جلوگیری از اثرات زیانبار دریافت بالای نمک از دوران کودکی و سنین مدرسه باید شروع شود و دانشآموزان باید سعی کنند که هنگام انتخاب مواد غذایی، نوع کم نمک آن را برگزینند.
- 9
- 2