دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۰۵ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۵۳۷
مشاوره پزشکی

توصیه های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس شبهه وبا

بیماری ناگ انسانی چیست؟

بیماری ناگ انسانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
ناگ انسانی بیماری خطرناکی نیست و در بیشتر موارد خود به خود درمان می شود و اهمیت بالینی ندارد، این مسئله به خاطر این مهم است که نشان می دهد اگر مسائل بهداشتی رعایت نشود شیوع بیماری هایی همچون خود وبا نیز وجود دارد. افراد جامعه نگران نباشند و اگر سراغ درمان نروند با جایگزین کردن آب و مایعات، خود به خود خوب می شود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، بیماری ناگ انسانی یا VPH يکی از بیماری های روده ای است که در سرتاسر مناطق معتدله و آب های ساحلی يافت مي شود و اسهال تهاجمی ملايم بدون ترشح سم روده ای از علائم آن است.

 

در دنیا بيشترين گزارش ناگ مربوط به ژاپن در شرق قاره آسیا است که علت آن مصرف غذاهای دريايي خام به طور وسيع در بین مردم این کشور است.

 

در ايران نیز در نقاط مختلف این بیماری به وجود می آید اما به دلیل شرایط اقلیمی بيشترين گزارش ناگ از استان خوزستان است.

 

خوردن و آشامیدن راه های انتقال میکروب ناگ انسانی به بدن محسوب می شوند که یکی از عوامل مهم در شیوع این بیماری انتقال آن از آب آشامیدنی است.

 

ضرورت تامین آب شرب سالم برای شهروندان

در همین ارتباط دکتر شکرالله سلمان‌ زاده رئیس مرکز بهداشت خوزستان در گفت ‌و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری در خوزستان اظهار داشت: ناگ انسانی از نظر میکروب شناسی جزو خانواده وبا محسوب می شود و بیماریی که ایجاد می کند خیلی خفیف تر از وبا است و به بیماری شبهه وبا در بین عوام معروف است.

 

وی در همین ارتباط توضیح داد: بیماری ناگ انسانی از این بابت مهم است که وقتی عفونت انسانی با ناگ اتفاق می افتد شرایط برای بروز بیماری وبا نیز در انسان مهیا می شود و این هشداری برای مرکز بهداشت و سازمان های ذیربط است که در حقیقت اقدامات لازم را برای تامین آب شرب سالم برای شهروندان انجام دهیم.

 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان در ادامه بیان کرد: میکروب این بیماری می تواند در فاضلاب، آب و مواد غذایی وجود داشته باشد و در مواد غذایی به صورت طولانی مدت نیز باقی بماند، ویروس این بیماری در محل های شور از جمله آب دریا و حتی ظرف های خیار شور نیز می تواند زنده بماند.

 

وی با یادآوری این نکته راه انتقال این بیماری خوردن و آشامیدن است، خاطرنشان کرد: بیماری ناگ انسانی از طریق آب و یا غذای آلوده به بدن منتقل می شود.

 

سلمان زاده در پاسخ به این سوال که دلیل اینکه بیشترین موارد ابتلا به بیماری ناگ کشور در استان خوزستان اتفاق افتاده چیست، گفت: در نقاط دیگر کشور به این بیماری مبتلا شده اند ولی چون خوزستان برای بیماری ناگ و وبا بومی محسوب می شود ممکن است در سال های گذشته نیز افرادی به این بیماری مبتلا شده باشند.

 

شهروندان آب بهداشتی استفاده کنند

وی با اشاره به این مطلب که در سال گذشته نیز مواردی از این بیماری کشور عراق وارد خوزستان شد، تاکید کرد: خوشبختانه در چند سال گذشته بیماری بومی وبا در استان نداشتیم.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: شرایط جوی به شکلی است که در استان هایی مانند خوزستان که گرمسیری و نیمه گرمسیری هستند زمینه برای رشد میکروب ناگ مهیا است در جاهای دیگر هم ممکن است به این بیماری مبتلا شده باشند ولی گزارش نشده باشد.

 

وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶۴ مورد ابتلا به ناگ انسانی در شهرستان های اهواز، کارون، اندیمشک، حمیدیه، باوی، دشت آزادگان و هفتگل مشاهده شده که بیشترین آن متعلق به اهواز است.

 

سلمان زاده در بخش دیگری از سخنان خود توصیه هایی به همه شهروندان ارائه داد و عنوان کرد: اولین نکته رعایت بهداشت آب و مواد غذایی است شهروندان آب را از منابع سالم استفاده کنند به ویژه در مواقعی که در بیرون از منزل حضور دارند حتما آب بطری و بسته بندی و یا آب سالمی که با خودشان از منزل همراه دارند بنوشند و از آب مخازن، آب رودخانه و آب لوله استفاده نشود.

 

ناگ انسانی بیماری خطرناکی نیست

«شهروندان سبزی و کاهو نیز حتما بعد از شست و شو و سالم سازی در منزل استفاده شود و در رستوران ها، مهمانی ها و مراسمات از سبزیجات و سالادها استفاده نکنند، مواد غذایی را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند و از خرید غذا و فست فود از دوره گردها خودداری نمایند» اینها نکات دیگری بود که دکتر شکرالله سلمان‌ زاده رئیس مرکز بهداشت خوزستان آنها را به افراد جامعه توصیه کرد و افزود: کلرزنی آب در حد مطلوبی که ما خواستیم باید از سوی آب و فاضلاب انجام شود همین طور نیز نظارت بر واحدهای آب شیرین کن نیز صورت گیرد که این کار هم اکنون اجرایی شد.

 

وی بیان کرد: شهروندان از خودروهای دوره گرد توزیع آب، آب آشامیدنی خود را تهیه نکنند چون احتمال آلودگی ثانویه آن وجود دارد. همچنین از آبی که در سوپرمارکت ها عرضه می شود و از بشکه ای به بشکه دیگر انتقال می یابد نیز اجتناب کنند.

 

سلمان زاده با تاکید بر این نکته که ناگ انسانی بیماری خطرناکی نیست و در بیشتر موارد خود به خود درمان می شود و اهمیت بالینی ندارد، عنوان کرد: این مسئله به خاطر این مهم است که نشان می دهد اگر مسائل بهداشتی رعایت نشود شیوع بیماری هایی همچون خود وبا نیز وجود دارد. افراد جامعه نگران نباشند و اگر سراغ درمان نروند با جایگزین کردن آب و مایعات، خود به خود خوب می شود.

 

وی علائم بیماری ناگ انسانی را اسهال را بیان کرد و گفت: در این بیماری، بیماران دچار اسهال خونی یا اسهال التهابی نمی شوند.

 

ابتلا به بیماری با استفاده از آب آشامیدنی ناسالم

شهرستان کارون در همسایگی اهواز نیز یکی از شهرستان هایی است که تعدادی از شهروندان آن به بیماری ناگ انسانی مبتلا شدند به همین منظور به سراغ مهران معلم مدیر شبکه بهداشت و درمان کارون رفتیم تا در این خصوص توضیحاتی ارائه دهد.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کارون در این ارتباط گفت: در نقاطی از این شهرستان مشکلاتی در حوزه آب آشامیدنی و فاضلاب وجود دارد که خوشبختانه اقداماتی برای رفع این مشکلات در حال انجام است.

 

وی اضافه کرد: در برخی از نقاط خط انتقال آب دچار پوسیدگی شده که ممکن است سبب آلودگی آب آشامیدنی شود.

 

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کارون تصریح کرد: یکی از موارد ابتلا به بیماری های روده ای استفاده از آب آشامیدنی ناسالم است که با توجه به شکستگی خط انتقال در برخی از نقاط ممکن است در تماس با آلودگی و یا ورود فاضلاب به آب آلوده شود.

 

وی عدم رعایت بهداشت فردی را یکی دیگر از راههای ابتلا به بیماری ناگ انسانی عنوان کرد و افزود: این موضوع می تواند فرد را درگیر بیماری کند.

 

شناسایی افراد مبتلا به بیماری ناگ انسانی

«در شهرستان کارون در جمع آوری فاضلاب مشکلاتی را داریم زیرا برخی از مناطق دفع فاضلاب شرایط مطلوبی ندارد همچنین در شبکه آب آشامیدنی نیز نواقصی وجود دارد که نیاز است شبکه سریع اصلاح شود که خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شد» اینها را مهران معلم مدیر شبکه بهداشت و درمان کارون بیان کرد و ادامه داد: خود مردم نیز باید برای آب آشامیدنی خود از انشعاب مجاز استفاده کنند زیرا برخی انشعاب غیر مجاز دارند که چون این انشعاب استاندارد نیست می تواند به شبکه توزیع آب شهر آسیب بزند.

 

وی اضافه کرد: همکاران ما در قسمت مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان کارون اقدامات خوبی برای شناسایی افراد مبتلا به بیماری ناگ انسانی انجام دادند که آنها نیز تحت درمان قرار گرفتند.

 

معلم تاکید کرد: تلاش های شبکه بهداشت و درمان باید در کنار کارهای عمرانی باشد و این دو در موازات هم انجام شود که امیدواریم آب و فاضلاب پروتکلی که در خصوص کلرسنجی، رفع شکستگی ها و پیگیری احداث شبکه دفع فاضلاب را انجام دهد.

 

رشد میکروب ‌ها با کاهش دبی آب

با توجه به این که آب آشامیدنی یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماری ناگ انسانی است و سلامت آب مورد تاکید مسئولان بهداشت و درمان است این موضوع در کارگروه تخصصی بهداشت و درمان مدیریت بحران خوزستان مورد بررسی قرار گرفت که کیامرث حاجی‌زاده مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در این جلسه سخنرانی کرد و با اشاره به مباحث مربوط به بهداشت آب در خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر با ابربحران خشکسالی روبه‌رو هستیم که در این شرایط وضعیت بهداشت آب خوزستان را تهدید می‌کند و جلسات متعددی نیز در استانداری در حوزه آب تشکیل شده است.

 

وی با بیان اینکه اولویت خوزستان در بحث خشکسالی تأمین آب شرب بهداشتی و سالم است، تصریح کرد: در زمان کمبود آب کم مردم را به سمت صرفه‌جویی سوق می‌دهیم، در همین زمان جوی‌ های فاضلاب نیز کم ‌آب می شود و در این شرایط با این وضعیت لایروبی، جوی ‌های فاضلاب قطعا مرکز و محل رشد باکتری ‌ها خواهند شد.

 

به نوشته ایسنا، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: امسال باید کارهای عمرانی و توسعه‌ ای در خوزستان کنار گذاشته شود و تنها آن چیزی را که داریم حفظ کنیم و به دنبال طرح‌ های بلندپروازانه نباشیم.

 

وی عنوان کرد: زمانی که دبی آب کاهش می‌یابد افت فشار ایجاد می‌شود و زمینه برای رشد میکروب ‌ها و عوامل بیماری‌زای درون آب فراهم می‌شود.

 

حاجی‌زاده ادامه داد: در این شرایط باید با همه امکاناتمان بسیج شویم. آب شرب مایه حیات است و اگر بهداشت و کیفیت آب رعایت نشود ممکن است اپیدمی ‌های بیماری‌های مختلف ایجاد شود و نتوانیم آن‌ها را کنترل کنیم.

 

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با تاکید بر لزوم مدیریت بحران خشکسالی گفت: هزینه ‌ای که در خصوص پیشگیری انجام می‌شود، سرمایه‌گذاری است. ۱۰ برابر هزینه پیشگیری باید برای مقابله و بازسازی انجام شود. علاوه بر این تلفات انسانی نیز به هیچ وجه قابل جبران نیست.

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش