محمدباقر حاج کاظمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: نگهداری لاشه در سردخانه منجر به کاهش pH گوشت میشود و ویروس کریمه کنگو به دلیل حساس بودن به pH اسیدی، از بین میرود. از این رو شهروندان فقط گوشت مورد تایید دامپزشکی را خریداری کنند و مقابله با کریمه کنگو را جدی بگیرند .
این مسئول ادامه داد: خوشبختانه با تدابیر صورت گرفته، تاکنون در استان زنجان موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گزارش نشده است و اقداماتی که در سطح دامداریها و کشتارگاهها صورت گرفته در این امر تاثیر قابل توجهی داشته است. البته این باعث نمیشود که مردم هشدارها را جدی نگیرند و اینطور برداشت کنند که احتمال خطر کاملا رفع شده است .
وی با اشاره به لزوم آموزش گسترده مردم و بهرهبرداران در مورد پیشگیری از شیوع تب کنگو، افزود: راهاندازی پیش سرد در کشتارگاههای صنعتی، آموزش سلاخان، قصابان و دامداران، سمپاشی در سطح دامداریها و توزیع بروشور از اقدامات انجام شده برای پیشگیری از شیوع این بیماری در سطح استان است .
حاج کاظمی همچنین با اشاره به اینکه ویروس بیماری تب کریمه کنگو بین انسان و دام مشترک است و برای مقابله با شیوع به مراقبتهای بیشتری نیاز دارد، یادآور شد: مهمترین نکته این است که شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از واحدهای تحت نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویت دار استفاده کنند .
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: تب، مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام به شمار میرود؛ در واقع دامهای مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب شده و بیاشتها میشوند و مدت زمانی که دام دچار تب میشود، زمان پخش ویروس است. این مدت گذرا بوده و در صورت درمان اصولی پس از چند روز رفع میشود .
- 19
- 6