مهدی خواجوی متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با فارس، درباره اثرات مصرف ماده مخدر گل بر روح و جسم انسان توضیح داد: گیاه گل که از خانواده کانابیس است به اسمهای مختلفی شناخته میشود و صمغ آن که به رزین معروف بوده و تبدیل به حشیش میشود.
وی افزود: قابل ذکر است کسانی که هر روز این ماده مخدر را مصرف میکنند ۲۵ درصد الی ۵۰ درصد معتاد به یکی از محصولات شاهدانه میشوند و کسانی که تفریحی اقدام به مصرف این ماده مخدر میکنند از هر۶ نفر یک نفر به آن اعتیاد پیدا خواهد کرد بنابراین اعتیاد آن را نمیتوان رد کرد.
خواجوی ادامه داد: متاسفانه حداقل سن مصرف کنندگان این ماده مخدر به ۱۲ سال رسیده است. این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: اگر کسی زمینه بیماریهایی مثل دیابت را داشته باشد با مصرف ماده مخدر گل تداخلات دارویی پیدا کرده و این تداخل اثرپذیری دارو را کم یا زیاد میکند. اگر کسی زمینه ژنتیکی ابتلا به بیماری روانی را داشته باشد این محصولات باعث شعله ور شدن آن شده و اگر قرار باشد که شخص به بیماری روانی دچار نشود بهعنوان یک عامل محیطی مستعد کننده باعث تسریع بیماری روانی میشود.
وی افزود: بر اثر مصرف مداوم این ماده مخدر سلولهای مغزی کشته شده و سلولهای مغزی وقتی نابود شود دیگر جایگزین نخواهد شد. مصرف گل در دراز مدت باعث کوچک شدن مغز میشود و دیگر شخص مصرف کننده قادر به تصمیمگیری و تفکر نخواهد بود و بروز اختلالات رفتاری از جمله عوارض مصرف آن است.
این متخصص مغز و اعصاب گفت: دیگر عوارض این ماده مخدر تاثیرات منفی آن بر سیستم قلبی و عروقی است که باعث تپش قلب شدید شده و به طور کلی خلق فرد را تغییر میدهد.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: ناخالصی حشیش یا گل وابسته به نوع گونههایشان نشانههای متفاوتی دارد؛ یکی از مواردی که اعتیاد به این ماده را آشکار میکند و خانوادهها میتوانند به این موضوع پی ببرند این است که مردمک چشم گشاد شده و نوجوانان یا جوانان خواب سنگین و طولانی خواهند داشت و با بیدار شدن از خواب تشویش بسیاری دارند.
- 11
- 4