پولیپ بینی یک بیماری نسبتا شایع است که در صورت درمان نشدن به موقع ممکن است عوارض خطرناکی به دنبال داشته باشد. اغلب بیماران تا مدت زیادی از وجود این بیماری بیاطلاع هستند و تنها از علایم آن رنج میبرند.
پولیپ بینی چیست؟ پولیپ بینی به تودههایی به رنگ قهوهای مایل به زرد یا صورتی اطلاق می شود که شبیه قطرات اشک یا خوشه انگور آویزان است و در اثر التهاب مزمن ناشی از عفونتها (سینوزیتهای مزمن که عفونتهای قارچی یا باکتریایی عامل آنها هستند) یا آلرژی (حساسیت) ایجاد میشود. این تودهها نرم، غیرقابل لمس، بدون درد و غیرسرطانی است.
تودههای ایجاد شده باعث انسداد نسبی یا کامل حفره های بینی و سینوسها میشود که در این حالت تنفس از بینی برای بیمار سخت یا غیرممکن میشود و در نتیجه بیمار به اجبار از دهان خود برای تنفس استفاده میکند که همین موضوع، خود عاملی برای ورود میکروبها به دستگاه تنفسی است.پولیپ بینی معمولا در هر دو سوراخ بینی ایجاد میشود ولی گاهی ممکن است فقط یک سوراخ را درگیر و به صورت دستهای رشد کند.
برخی از شایع ترین علایم پولیپ بینی عبارت اند از: آب ریزش بینی، احساس درد در دندان های بالایی، عفونتهای مکرر، خرناس کشیدن هنگام خواب، گرفتگی مکرر و مداوم بینی، کاهش یا از دست دادن کامل حس بویایی، درد صورت و سردرد، خارش اطراف چشمها، از دست دادن حس چشایی، آب ریزش از قسمت عقب بینی به داخل حلق.چه عواملی سبب ایجاد پولیپ بینی میشود؟ محققان هنوز علت دقیق و مشخصی را برای ایجاد پولیپ بینی نیافته اند و صرفا میدانند که به وجود آمدن التهاب در غشای مخاطی بینی و سینوسها، سبب ایجاد پولیپ میشود.
- 12
- 2