مدتی است که چشمهای مادرم بیدلیل قرمز میشود به گونهای که با دیدن او گمان میکنید ساعتها گریه کرده است. از آنجایی که این قرمزی بعد از مدتی رفع میشود و بینایی او نیز تغییر نکرده است از مراجعه به چشمپزشک امتناع میکند. لطفاً مرا راهنمایی کنید که قرمز شدن چشم مادرم خطرناک است یا خیر؟
قرمزی چشم یکی از مشکلات شایعی است که به دلایل مختلف بروز میکند از این رو بدون معاینه دقیق نمیتوان گفت که دلیل قرمز شدن چشمهای مادر شما چیست. اما بهطور کلی میتوان گفت گشاد شدن رگهای چشم یکی از دلایل قرمز شدن چشمها است. معمولاً قرمزی ناشی از گشاد شدن رگهای چشم به صورت رگه رگه نمایان میشود، اما گاهی نیز خونریزی، به تغییر رنگ چشم منجر میشود. در این نوع تغییر رنگ بیمار با قرمزی یکنواخت یا یک لکه قرمز پر رنگ در چشم یا چشمانش مواجه میشود.
از میان مهمترین علل بروز گشاد شدن رگهای چشم میتوان به خشکی چشم، استفاده از برخی داروها، آلرژی، کم خوابی، استفاده بیش از حد از قطرههای چشمی و عفونتهای چشمی اشاره کرد.
اگر قرمزی چشم به دلیل خشکی چشم اتفاق بیفتد فرد همراه تغییر رنگ، التهاب، سوزش و احساس جسم خارجی در چشم مانند وجود شن را تجربه میکند. معمولاً برای درمان این عارضه استفاده از اشک مصنوعی تجویز میشود. اشک مصنوعی با مرطوب نگه داشتن چشم میتواند التهاب و قرمزی آن را کاهش دهد.
استفاده از برخی داروهای ضداضطراب و حتی داروهای مسکنی مانند ایبوپروفن میتواند به خشکی و قرمزی چشم منجر شود. از این رو اگر دچار عوارض این داروها شدید باید پزشک خود را در جریان قرار دهید تا طبق نظر وی دوز دارو تنظیم شود یا دارویی دیگر جایگزین داروی فعلی شما شود.
آلرژیهای فصلی عامل دیگری است که در قرمزی چشم نقش دارد. آلرژی معمولاً باعث خارش و آب ریزش چشم نیز میشود. معمولاً با توجه بهشدت آلرژی از انواع آنتیهیستامینها استفاده میشود اما باید به یاد داشته باشید که استفاده از دارو بدون تجویز پزشک میتواند عوارض بسیار داشته باشد.کم خوابی دلیل دیگری است که مانع بازسازی لایههای اشک در چشم و به دنبال آن قرمزی چشم میشود.
عفونتهای ویروسی یا باکتریایی در چشمها نیز به التهاب، قرمزی و تورم چشم منجر میشود. متأسفانه این بیماری مسری است و به راحتی به دیگران منتقل میشود. خارش، سوزش، ترشح اشک و همچنین حساسیت به نور از دیگر نشانههای همراه قرمزی چشم در هنگام بروز عفونتها است. درمان قرمزی چشم ناشی از عفونت معمولاً دوهفته زمان نیاز دارد.
قرمزی ناشی از خونریزی چشم هم معمولاً در سنین بالا به دلیل شکنندگی رگهای سطحی چشم اتفاق میافتد و در سنین پایینتر به دلیل ضربه شدید به چشم نمایان میشود. فشار خون بالا، چربی خون بالا و همچنین دیابت از عوامل شکننده شدن رگهای چشمی است. اختلال انعقادی یا استفاده از برخی داروهای رقیق کننده خون مانند آسپیرین هم میتوانند احتمال بروز خونریزی چشم را افزایش دهند.
- 16
- 3