دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۹ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۶۰۷
مشاوره پزشکی

۱۰ روش طبیعی برای کند کردن آهنگ پیری

کاهش روند پیری,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
کمبود خواب می‌تواند تعادل قند خون را بر هم بزند که خطر افزایش وزن را بیشتر کرده و درخشش و جوانی پوست را از بین می‌برد.

به گزارش عصر ایران به نقل از «پاور آوپازیتیویتی» نوشت: «افراد بسیاری گزینه‌های مختلفی را برای مبارزه با نشانه‌های پیری مد نظر قرار می‌دهند. این اقدام منطقی به نظر می‌رسد زیرا روند طبیعی پیری می‌تواند به بروز برخی مشکلات سلامت منجر شود. با افزایش سن ممکن است متوجه دشواری در انجام وظایفی شوید که تا پیش از این برای شما راحت بوده‌اند یا این که احساس خستگی سریع‌تر از گذشته در شما شکل می‌گیرد. همچنین، بروز چین و چروک در پوست و کاهش لطافت و شادابی آن می‌تواند موجب نارضایتی شما شود.

 

در شرایطی که پیری بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی انسان محسوب می‌شود، اما برای مقابله با نشانه‌ها و کند کردن آهنگ این روند می‌توانید برخی روش‌های طبیعی را مد نظر قرار دهید.

 

مصرف بلوبری

بلوبری سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک کرده و می‌توانند از ابتلاء به برخی  بیماری‌ها، مانند سرطان و بروز نشانه‌های پیری، مانند نمایان شدن چین و چروک‌ها روی پوست پیشگیری کنند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها «آنتوسیانین» نام دارد که از خواص ضد التهاب سود می‌برد. همچنین، بلوبری از طریق  تقویت ارسال سیگنال‌های مغزی به مبارزه با اختلالات انحطاط مغز، از جمله بیماری آلزایمر کمک می‌کند. این شرایط سطوح قند خون را متعادل نگه داشته و حافظه را تیز و قوی نگه می‌دارد.

 

افزون بر این، مطالعه‌ای که در دانشگاه هاروارد انجام شد، نشان داد که مصرف منظم بلوبری می‌تواند احتمال ابتلاء به حمله قلبی را تا ۳۲۲ درصد کاهش دهد.

 

مصرف پروتئین فراوان

کلاژن - ترکیبی که هر دوستدار محصولات ضد پیری با آن آشناست - یکی از مهم‌ترین پروتئین‌های بدن محسوب می‌شود. کلاژن پوست، ناخن و مو را تقویت می‌کند. مصرف مقدار کافی از پروتئین می‌تواند به حفظ سلامت و انعطاف پذیری پوست کمک کند، در نتیجه، از بروز زودرس نشانه‌های پیری پیشگیری می‌کند.

 

کلاژن در قسمت‌های مختلف بدن، از جمله ماهیچه‌ها، مفاصل، تاندون‌ها و حتی استخوان‌ها نیز یافت می‌شود و اساساً از یکپارچگی بخش‌های مختلف بدن پشتیبانی می‌کند.

 

افزایش سن موجب کاهش سطوح کلاژن در بدن می‌شود. بر همین اساس، افراد بسیاری به استفاده از مکمل‌ها برای جبران این شرایط روی می‌آورند اما اگر پروتئین کافی از رژیم غذایی خود دریافت کنید، به احتمال زیاد نیازی به مصرف مکمل نخواهید داشت.

 

افزون بر این، سطوح مناسب پروتئین می‌تواند به حفظ تعادل سطوح انسولین در بدن کمک کند، در نتیجه، سطوح قند خون بدن متعادل باقی می‌ماند. این شرایط به لطف سطوح متعادل کورتیزول از استرس بیش از حد نیز  پیشگیری می‌کند و در حفظ وزن سالم نیز نقش دارد. همچنین، پروتئین برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده مورد نیاز است.

 

چه میزان پروتئین در روز باید مصرف کرد؟ مصرف بین ۷۰ تا ۹۰ گرم پروتئین برای بدن خوب است.

 

نوشیدن چای سبز

چای قرن‌هاست که به عنوان یک نوشیدنی شفابخش و ضد پیری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوشیدنی سالم حاوی مواد مغذی مختلفی بوده و کالری بسیار کمی دارد. چای سبز توانایی تقویت عملکرد شناختی را دارد که امکان تفکر مثبت‌تر، سطوح بالاتر تمرکز و حافظه تیزتر را فراهم می‌کند.

 

از جمله فواید چای سبز می‌توان به کاهش خطر ابتلاء به بیماری قلبی و مرگ زودرس اشاره کرد. اگر قصد دارید چای را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، آن را جایگزین قهوه کنید. تنها یک یا دو فنجان از این نوشیدنی آرام بخش و مفید نیز می‌تواند نتایج جالب توجهی را به همراه داشته باشد.

 

ورزش

ورزش منظم برای سلامت روانی و جسمانی بدن انسان ضروری است. ورزش‌های هوازی (ایروبیک) یکی از بهترین گزینه‌ها هستند که به بهبود شرایط سیستم قلبی عروقی و حتی تقویت مغز کمک می‌کنند. میتوکندری ها وظیفه  تولید انرژی برای سلول‌ها و بدن انسان را بر عهده دارند. با افزایش سن، کارایی آنها کاهش می‌یابد. اما ورزش، به ویژه ورزش‌های هوازی، می‌تواند با این تغییر منفی مقابله کند.

 

همچنین، شما می‌توانید ورزش‌های قدرتی را انجام دهید. این ورزش‌ها بدن شما را تقویت کرده و احساس بهتری در شما شکل می‌گیرد. تمرینات قدرتی می‌توانند از شل شدن پوست پیشگیری کرده و به حفظ وزن مناسب کمک کنند. همچنین، کار با وزنه برای سلامت استخوان‌ها، بهبود سطوح قند خون، مقابله با استرس اکسیداتیو و حتی فشار خون  مفید است.

 

شما می‌توانید فعالیتی که برای شما مناسب است را انتخاب کنید که می‌تواند حتی به سادگی انجام چند بار دراز و نشست باشد. از گزینه‌های ساده‌ای که می‌توانید برای افزایش فعالیت‌های جسمانی روزانه خود مد نظر قرار دهید  می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

- پیاده‌روی

 

- استفاده از پله به جای آسانسور

 

- انجام کارهای خانه

 

- باغبانی یا رسیدگی به کارهای حیاط

 

- رقص هنگام گوش دادن به آهنگ مورد علاقه

 

در حقیقت، آنچه اهمیت دارد فعال نگه داشتن بدن است. سطوح منظم فعالیت جسمانی یکی از گزینه‌های مهم برای مقابله با پیری است.

 

مصرف چربی‌های سالم

افراد بسیاری فکر می‌کنند که همه چربی‌ها مضر هستند. اما حقیقت این است که چربی‌های سالم و خوب، مانند اسیدهای چرب امگا -۳، بخشی مهم از یک رژیم غذایی سالم را تشکیل می‌دهند. این چربی‌های سالم فواید سلامت مختلفی را ارائه می‌کنند که از آن جمله می‌توان به حفظ سلامت قلب و تقویت سلامت مغز و چشم اشاره کرد. اسیدهای چرب امگا -۳ حتی می‌توانند با بیماری روانی مقابله کرده و تفکر مثبت را تقویت کنند.

 

اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت پوست نیز بسیار مهم هستند و می‌توانند التهاب در بدن را کاهش دهند. مطالعات نشان داده‌اند این چربی‌ها به اندازه‌ای برای مهارت شناختی مغز اهمیت دارند که طی بارداری به رشد جنین کمک می‌کنند. افزون بر این، اسیدهای چرب امگا ۳۳ هورمون‌ها را تنظیم کرده و برای پیشگیری از بیماری مفید هستند.

 

چه میزان اسید چرب امگا ۳ در روز باید مصرف کنید؟ حدود ۳ گرم در قالب مکمل کافی است اما شما می‌توانید نیاز روزانه خود به این ماده مغذی را از طریق رژیم غذایی نیز تأمین کنید. از منابع خوب برای اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

- ماهی سالمون

 

- ماهی ساردین

 

- ماهی تن

 

- ماهی خالمخالی

 

- گردو

 

- دانه‌های چیا

 

- بذر کتان

 

- روغن زیتون

 

- روغن نارگیل

 

- آووکادو

 

رژیم غذایی مدیترانه‌ای اغلب سرشار از این مواد غذایی است. مطالعات نشان داده‌اند که این رژیم غذایی می‌تواند به تقویت عملکرد شناختی و کند کردن آهنگ پیری کمک کند. همچنین، رژیم غذایی مدیترانه‌ای لطافت پوست را  افزایش داده، با چین و چروک و لکه‌های تیره پوست مبارزه کرده و درخشش و جوانی پوست را حفظ می‌کند.

 

ارتباط صمیمی با شریک زندگی

صمیمت در زندگی مشترک می‌تواند به طول قابل توجهی ظاهر سالم و جوان پوست شما را حفظ کند. مطالعات نشان داده‌اند فعالیت‌هایی که در کنار فرد مورد علاقه خود و در بلند مدت انجام می‌دهید می‌توانند حتی تا هفت سال ظاهر  پوست را جوان‌تر سازد. صمیمت موجب ترشح هورمون‌های مثبت در بدن می‌شود که ممکن است به کند کردن روند پیری کمک کنند، به ویژه این که ترشح برخی هورمون‌ها با افزایش سن کاهش می‌یابد.

 

مصرف شکلات تلخ

شکلات تلخ فواید سلامت جالب توجهی را ارائه می‌کند و می‌تواند گزینه‌ای خوشمزه برای مقابله با پیری باشد. شکلات تلخ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، به ویژه فلاونوئیدها است که به حفظ شرایط سالم مغز و مبارزه با انحطاط  کمک می‌کنند. افزون بر این، مصرف منظم شکلات تلخ به کاهش چین و چروک پوست کمک کرده، پوست را سفت‌تر ساخته و حتی از پوست در برابر آسیب نور خورشید محافظت می‌کند.

 

کاهش مصرف شکر

شکر یکی از خطرناک‌ترین بخش‌های رژیم غذایی یک فرد عادی است. این ماده نه تنها قند خون را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند طی فرآیندی به نام محصول نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEE) اثر منفی بر پروتئین‌های مهم پوست، از جمله کلاژن داشته باشد. گلیکاسیون به پیری پوست منجر شده و شل شدگی و کدری آن را در پی دارد.

 

نوشیدن آب بیشتر

بخش اعظم بدن انسان از آب تشکیل شده است و تأمین آب مورد نیاز بدن از اقدامات کلیدی برای حفظ شادابی و جوانی پوست است. هیدراته نگه داشتن بدن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، دفع مواد زائد، فعالیت روان مفاصل، و انتقال مواد مغذی غذای مصرفی به سلول‌ها کمک می‌کند. تأمین آب مورد نیاز بدن به حفظ درخشش و نرمی پوست کمک کرده و از خشکی و پیری آن پیشگیری می‌کند. کم آبی مزمن بدن یکی از دلایل اصلی در پس پیری زودرس پوست محسوب می‌شود.

 

میزان آب مورد نیاز بدن از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما به طور کلی یک فرد عادی نیازمند مصرف دو لیتر آب - هشت لیوان - در روز است.

 

خواب کافی

بیشتر افراد در سراسر جهان به میزان کافی نمی‌خوابند. کمبود خواب نه تنها احساس خستگی را به همراه دارد، بلکه می‌تواند موجب مغز مه آلود و ضعف سیستم ایمنی نیز شود. کمبود خواب می‌تواند ترشح هورمون کورتیزول را در بدن افزایش دهد که خستگی بیش از حد و استرس اکسیداتیو را در پی داشته که مرگ سلولی را تسریع می‌کند.  افزون بر این، کمبود خواب می‌تواند تعادل قند خون را بر هم بزند، که خطر افزایش وزن را بیشتر کرده و درخشش و جوانی پوست را از بین می‌برد.

 

  • 21
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش