سرزنده صالح پور متخصص غدد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در مورد تعرق کف دست و پا خاطرنشان کرد: این مدل عوارض در تمام سنین دیده ميشود ولی در نوجوانان به علت اضطراب زيادي که دارند بیش تر اتفاق می افتد.
اوبا اشاره به این که اضطراب به علل مختلفی براي نوجوانان به وجود می آید ، افزود :تعرق کف دست از بچگی آغاز شده و در زمان بلوغ شدت می گیرد و در جوانی با اضطراب های این دوران به اوج خود میرسد.
صالح پور در مورد دلایل این مدل عوارض گفت :مهمترين و اصلی ترین دلایل این عوارض مشکلات هورمونی و غددی هست اما ارث و ژنتیک هم در این عوارض مداخله دارد و همیشه نارسایی تیروئیدی، علل آن نیست ولی میتواند به علت پرکاری تیروئید هم باشد.
متخصص غدد در مورد نشانه ها و علایم تعرق خاطرنشان کرد: بارزترین نشانه و علایم این مدل عوارض تعرق شدید کف دست هست که حتی بصورت قطرات آب ظاهر ميشود ، امکان دارد علایم آغازین در زمان نوزادی ظاهر شود و ثانویه آن در جوانی و چه بسا پیری اتفاق خواهد افتاد همچنين علایمی مثل بزرگی غدد لنفاوی و کاهش وزن هم در این عوارض محتمل هست.
وی در ادامه یاد آوری کرد :علایمی که در زمان نوزادی دیده ميشود امکان دارد به علت انتقال کروموزوم های ارثی ایجاد شده باشد، نوع ثانویه هم که در سنین بالاتر پیدایش ميکند، میتواند به علت ترشحات غده هیپوفیز و تیروئید باشد، اما امکان دارد با وجود این علائم شخص حتی به بیماري هایی مانند دیابت، غده و بیماری نقرس مبتلا شود.
صالح پور در مورد درمان عوارض تعرق دست و پا گفت: در اول درصورتی که عرق کردن دست و پا ها بار ها تکرار شود شخص باید سریعاً به پزشک مراجعه کند تا تشخیص درست داده شود و درمان صورت بگیرد، اما معمولاً درمان قطعی وجود ندارد و شخص باید زمينه اضطراب را شناسایی و شدت آنرا کم کند، در این وضعیت گاهی بطور خود به خودی این عوارض از بین میرود اما در صورت بهبود نیافتن این عوارض پزشک دست به جراحی ميزند ولی این مورد کم پیش ميايد.
- 10
- 5