مهراندخت نکاوند متخصص زنان و زایمان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: سیگار دارای مواد شیمیایی مثل: سیانید، سرب و انواع ترکیبات سرطان زای دیگری است که تأثير ناگواری بر سلامت اشخاص دارد.
وی در ادامه گفت: تنها منبع تغذیه جنین جریان خون مادر است. زنانی که در دوران حاملگی سیگار استعمال می کنند سم موجود در دود سیگار را وارد جریان خون خود کرده و سبب انتقال این سم ها به جنین می شوند.
نکاوند گفت: استعمال سیگار در دوران حاملگی سلامت جنین و مادر را به خطر انداخته و رشد جنین را متوقف می کند.
وی ادامه داد: نوزادانی که در دوران جنینی بیشتر در معرض دود سیگار قرار می گیرند با وزن کم به دنیا آمده و دو برابر بیش از دیگر نوزادان در معرض خطر سندرم مرگ ناگهانی هستند. همچنین خطر ابتلا به بیماری های تنفسی، آلرژی و آسم در بزرگ سالی آنها را تهدید می کند.
این متخصص زنان و زایمان افزود: نوزاد مادرانی که در دوران حاملگی سیگار استفاده می کنند به عفونت گوش میانی دچار شده و بیشتر در معرض خطر بروز بیماری های قلبی و سرطان هستند.
عوارض دود سیگار بر جنین تنها از طریق استعمال سیگار توسط مادر بوجود نمی آید بلکه مصرف سیگار توسط اطرافیان مادر نیز تمام این اثرات ناراحت کننده ای را بر جنین خواهد داشت.
سیگار، مهم ترین عامل زایمان زودرس
نکاوند خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین عوامل زایمان زودرس مصرف سیگار در زنان باردار است. وجود نیکوتین و افزایش مونوکسیدکربن در جریان خون مادر که تنها منبع تغذیه جنین است سبب زایمان زودرس خواهد شد.
این متخصص زنان و زایمان گفت: سیگار حاوی موادی مثل کارسینوژن است که موجب آسیب دیدگی DNA می شود. مونوکسیدکربن موجود در دود سیگار عامل اصلی مرگ سلول ها به شمار می رود.
وی در پایان گفت:عارضه های دود سیگار بر جنین تنها از طریق استعمال سیگار توسط مادر بوجود نمی آید بلکه مصرف سیگار توسط اطرافیان مادر نیز تمام این اثرات ناگوار را بر جنین خواهد داشت.
- 19
- 4