موخوره (Trichptylosis) یکی ازمتداول ترین مشکلات انسان های امروزی است. مصیبتی که اگر جنس موهایتان بطور ارثی عالی نباشد یا در منطقه ای با آب و هوای خشک روزگار بگذرانید، حتماً بارها دامن گیرتان شده است.
موی افراد با خشکی و رطوبت طولانی مدت سازگار نیست و واکنش منفی نشان می دهد. کوتاه کردن موها میتواند برای مدتی شر تریکوپتیلوزین (Trichptylosis) را از سر شما کم کند اما کوتاهی یک تجویز دائمی برای خلاصی از موخوره نیست. در ادامه ترفندهای مفید و کارسازی را ارائه می دهیم که سلامت موهای شما را تضمین خواهد کرد.
نخستین قدم برای حفظ سلامت مو، ترک عادات اسیب رسان مانند استفاده مستمر از حالت دهنده های حرارتی مو است. وسایلی مانند سشوار، اتوی مو و ...، دیر به دیر استحمام کردن یا برعکس، کم توجهی به نظافت موها، سبب خرابی آنها خواهد شد. بی توجهی در انتخاب شامپو هم به موها اسیب خواهد رساند. سعی کنید شامپوی مو را با توصیه پزشک تهیه کنید، ولی اگر میخواهید به انتخاب خودتان شامپو بخرید، دقت داشته باشید که از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنید.
مراقب باشید مایع شامپو با پوست سرتان تماس پیدا نکند و تنها کف حاصل از آنرا روی پوست سر ماساژ بدهید. خوب است پس از اتمام شست وشو، موهایتان را یک دور هم با مایع نرم کننده شست وشو بدهید. اغلب ما عادت داریم برای خشک کردن موهایمان یا از سشوار استفاده کنیم یا موها را با حوله مالش بدهیم، غافل از این که اصطکاک ایجاد شده دمار از روزگار موها درخواهد آورد. بهتر است موهایتان را داخل يک پارچه پنبه ای، بالای سرتان بپیچید.روغن های گیاهی یکی از موثرترین تقویت کننده های طبیعی هستند که میتوانید با قیمتی مناسب از عطاری های معتبر یا داروخانه ها تهیه کنید.
روغن جوجوبا یکی از مشهورترین این روغن هاست و بعد آن، از قدیم مرسوم بوده است که مردم برای تقویت موهایشان از روغن بادام و نارگیل استفاده می کرده اند. افزون بر این روغن ها می توانید از مخلوط های معجزه آسا و ماسک های متنوع خانگی استفاده کنید. به طورمثال سیر و روغن زیتون. فقط دقت کنید که هر پوستی با سیر سازگار نیست، به همین علت بعد از ۵ دقیقه ماساژ، فوري سرتان را بشویید. دیگر موردی که باعث تشدید موخوره می شود، استفاده از برس های نامرغوب است.
شانه و برسی که برای مرتب کردن موهایتان بکار می برید باید از الیاف طبیعی درست شده یا دندانه های چوبی داشته باشد.
کمبود مواد معدنی مانند مس و روی، افت پروتئین و اسیدهای چرب هم میتواند سبب خشکی و ضعیف شدن ساقه موها شود، پس حواستان به رژیم غذایی تان هم باشد.
منابع:بیتوته و باشگاه خبرنگاران جوان.
- 10
- 1