پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۱۷ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۲۶۷۴
مشاوره پزشکی

آیا مصرف ماهی 'تیلاپیا' خطرناک است؟

ماهی تیلاپیا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
ماهی تیلاپیا (Tilapia) یکی از گونه های مهاجم شناخته شده در دنیا است که با وجود جثه کوچک، به علت همه چیزخوار بودن، تکثیر زیاد، پایداری بسیار نسبت به وضعیت محیطی و کنترل دشوار، عرصه را بر گونه های بومی تنگ می کند. این ماهی در اماکن گوناگون و با انواع غذا های مختلف پرورش پیدا می کند و میتواند برای بعضی از اکوسیستم ها مشکل ساز شود.

ماهی پرطرفدار تیلا پیلا آب شیرین، به علل گوناگون به مصرف انسانی قرار گرفته می شود. آیا تابحال به این فکر کره اید که تیلا پیا برای شما زیان آور است؟ آیا باید از خوردن آن پرهیز کرد؟ پیش از این که آنرا به وعده غذایی خویش اضافه کنید یا تصمیم بگیرید که بازه زمانی طولانی از رژیم خویش خارج اش کنید، اجازه دهید نگاهی به شهرت بد تیلاپیا بیندازیم و اینکه آیا حقیقتاً شایسته اینهمه نکوهش است.

ماهی تیلاپیا چیست؟

تیلاپیا نوعی ماهی است که منشأ آن در رودخانه ها و دریاچه های آفریقا است. بعضی امکان دارد آنرا بعنوان ماهی سیکلید( cichlid) تشخیص دهند. با این حال، هر دو نام ساده برای اقسام ماهیان در قبیله cichlids tilapiine هستند. معمولاً مناسب آب های گرم می باشند.

از نظر تاریخی، سیکلید ماهی مهمی در مصر بود. در زمان های کنونی، اهمیت تجاری خوبی در سرتاسر دنیا بدست آورده است. تا حدودی این به علت سازگاری این ماهی و تا حدی به علت محبوبیت آن بعنوان گزینه ای برای آبزی پروری است.

با این حال، سازگاری آن هم تهاجمی اش می کند. ماهی تیلاپیا (Tilapia) یکی از گونه های مهاجم شناخته شده در جهان است که با وجود جثه کوچک، به دلیل همه چیزخوار بودن، تکثیر زیاد، مقاومت بسیار نسبت به وضعیت محیطی و کنترل سخت، عرصه را بر گونه های بومی تنگ می کند. این ماهی در مکان های متنوع و با انواع غذا های گوناگون پرورش پیدا می کند و میتواند برای برخی از اکوسیستم ها مشکل زا شود.

آیا تیلاپیا برای شما زیانبار است؟

در زیر چند نگرانی در خصوص ماهی تیلاپیا وجود دارد :

طبیعت تهاجمی

شرایط پرورش

آنچه تغذیه می کنند

انواع GM یا GE

اجازه دهید به جزئیات این ماهی نگاهی کوتاه بیندازیم.

تیلا پیا در آبزی پروری بطور گسترده ای رواج دارد، به این معنی که در سرتاسر جهان خیلی از مزارع ماهی موجود است که یک یا بسیاری از انواع این ماهی ها را به تنهایی پرورش می دهند. این ها بعد از آن به بازار هایی جهانی که استدعا برای این ماهی ها وجود دارد ، صادر می شوند.

الزامات ساده تر محیطی آنها ، قابلیت رشد و تولید مثل سریع شان سبب شده است تا بر سایر عناصر اکوسیستم تسلط یابد. آنها همچنین با توانایی شنا در پایین دست در آب های شور در وضعیت نامناسب قادر به زنده ماندن بهتر هستند؛ بدین ترتیب، زمان پرورش این ماهی ها، بهتر است از آنها در محفظه ای خاص مراقبت شوند، در غیر اینصورت ، فرار برای آنها راحت تر خواهد بود.

با توجه به تولید گسترده تجاری سیکلید ها، نگرانی در خصوص ایمنی مصرف این مواد در حال فزونی است. شرایطی که در آن پرورش داده میشوند ، باعث نگرانی می شود و گزارش ها حاکی از تغذیه ماهی با آنتی بیوتیک است.

نگرانی دیگر در خصوص خطر در مصرف تیلاپیا، تغییر ژنتیکی یا مهندسی آنها است. هیچ نوع تیلاپیای GM یا GE هنوز از نظر FDA برای مصرف تائید نشده است.

آنچه که به تیلاپیای مزارع پرورش ماهی داده می شود و شرایط این مزارع همچنین سبب نگرانی می شود. قبل از این، گزارشات از تیلا پیا در مزرعه ها که کود دامی تغذیه میشوند مشخص شد، براین اساس خطر آلودگی را فزونی می داد. همینطور متذکر شده اند که تیلاپیا در وضعیت پر ازدحام و غیر بهداشتی پرورش می یابد. با این حال، هیچ آژانس و سازمان شناخته شده ای چنین هشدار هایی را صادر نکرده است.

ماهی تیلاپیا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

آیا تیلاپیا برای مصرف بی خطر است؟

چنانچه با اطمینان تائید شود که ماهی تیلا پیلا قابل استفاده است، این ماهی برای مصرف منظم بی خطر خواهد بود. سازمان FDA اظهار نموده است ، این ماهی دارای مقدار کم جیوه است، به این ترتیب میتواند به یکی از گزینه های مطمئن تبدیل شود. اطمینان از داشتن ۲- ۳ وعده غذایی ماهی در هفته، به شرطی که از منابع معتبر خریداری شده باشد، خطری به همراه نخواهد داشت.

ترجیحاً تیلاپیای پرورشی یا ماهیگیری شده به وسیله خودتان را مصرف کنید. در صورتیکه این مشکل است، بهتر است که از یک منبع امن و مطمئن آنرا تهیه کنید.

انواع ماهی تیلا پیلا

پیدا کردن بهترین تیلاپیلا ها همیشه ممکن نیست؛ و با توجه به خطرات مرتبط با آن، بهتر است از خوردن تیلاپیا پرهیز کنید، مگر اینکه خاطرجمع باشید که برای شما بی آسیب است. در چنین مواردی، در اینجا گزینه هایی وجود دارد که میتوانید در نظر بگیرید:

سرخوی شمالی( Red snapper)

ماهی خاردار اروپایی( Branzino or Sea Bass)

گربه ماهی( Catfish)

خار ماهی نواری( Striped Bass)

بسته به منطقه، میتوانید انواع مختلفی از ماهی تیلاپیا (Tilapia) را پیدا کنید. همینطور میتوانید گزینه هایی را بیابید که به طعم، بافت و مواد غذایی منطقه تان نزدیک هستند.

ماهی تیلاپیا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

fararu.com
  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش