دکتر مهدی یوسفی روز سه شنبه در گفتگو با ایرنا گفت:استفاده از روغن بنفشه جایگاهی در کتب طبی و حتی روایات ائمه معصومین( ع) ندارد، اگرچه گیاه بنفشه خاصیت ضد التهابی در ناحیه حلق، حنجره، ریه و معده دارد که میتواند تا حدودی التهاب ناشی از استنشاق گاز مایع ضد عفونی کننده (antiseptic) یا سرما خوردگی و بیماری های خود ایمنی را کاهش دهد اما در درمان بیماری کرونا (corona) تاثیری ندارد.
وی افزود :برخی راهکارهای درمانی بیماری کرونا از قبیل استعمال روغن بنفشه که این روزها در فضای مجازی مطرح می شود، فاقد اعتبار علمی و آکادمیک است و از مردم تقاضا داریم به شایعات در فضای مجازی اهمیت نداده و صرفا با رعایت بهداشت فردی زمینه ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.
وی گفت:در شرایطی که جامعه درگیر درمان بیماری کروناست بعضی افراد سودجو و بی اطلاع از منابع پزشکی اقدام به انتشار مطالب کذب در مورد روش های درمان این بیماری می کنند تا ضمن جلب اعتماد مردم، زمینه سودجویی خود را فراهم آورند.
دکتر یوسفی خاطر نشان کرد:هر ماده بعنوان دارو زمانی در چرخه درمان بیماری و تجویز طبی قرار می گیرد که همه فرآیندها و موازین علمی آکادمیک را سپری کرده و تاییدیه های تخصصی، استانداردهای دارویی و مجوز لازم مراجع مسوول را اخذ کرده باشد ، لذا مردم به نظرات افراد فاقد تخصص علمی و منع شده از دخالت در امور پزشکی، توجه نکنند.
وی افزود :گرچه تا به حال دارویی در حوزه طب سنتی برای پيشگيري و درمان کرونا نداریم اما ترکیباتی مثل دود کردن اسپند، کندر، تخم گشنیز، انواع بخورها نظیر بخور گل ختمی، بومادران، رزماری، آویشن، عسل و سیاه دانه خواص ضد التهابی داشته و در بهبود علایم تنفسی موثر هستند.
طی هفته های اخیر کلیپ ها و تبلیغات مختلف پیرامون استفاده از برخی گیاهان دارویی، روغن بنفشه و داروی امام کاظم( ع) برای درمان بیماری کرونا در فضای مجازی منتشر شده است که هیچیک از آن ها جنبه علمی ندارد.
- 11
- 1