به گزارش ایرنا، مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهارکرد: افرادی که با ایجاد کهیر و ضایعات پوستی دچار کرونا (corona) میشوند باید دو هفته در قرنطینه بمانند و افرادی که از این بیماران مراقبت می کنند باید همه اصول بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، دستکش، فاصله اجتماعی (Social distance) و غیره را رعایت کنند.
او ادامه داد: بروز کهیر و ضایعات پوستی به علائم و عوارض کرونا اضافه شده و برای مبتلایان کورتن و داروهای ضد حساسیت با دستور پزشک تجویز می شود.
مردانی با بیان این که کرونا علایم متفاوتی را در مبتلایان ایجاد می کند، اظهارکرد: نشانه کهیر آن است که به صورت ناگهانی روی پوست ظاهر می شود و شخص را دچار خارش شدید می کند، محل ضایعات کهیر بطور مرتب دچار تغییر می شود به نحویکه بیش از ۲۴ ساعت در محل قبلی خود باقی می مانند و در هر بخشی از پوست میتوانند تظاهر پیدا کنند.
این متخصص بیماری های عفونی کهیر را از جمله مشکلات بسیار رایج پوستی دانست که در اثر عفونت های ویروسی مانند کرونا ایجاد می شود و روی پوست اثر می گذارد.
مردانی توضیح داد: کهیر ضایعات قرمز و صورتی رنگ همراه با خارش است که میتواند به صورت قرمزی یا توده های برجسته ظاهر شود و پس از گذشت دو هفته رفع می شود. بروز کهیر در همه بیماران مبتلا به ویروس کرونا در هر رده سنی وجود دارد.
به گفته او، برخی ضایعات پوستی کرونا به دلیل وجود ویروس ظاهر نمی شوند، بلکه واکنشی هستند که سیستم ایمنی نسبت به ویروس نشان می دهد، در بسياري از اشخاص، درگیری بیش از حد سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) منجر به بروز واکنش ها و علایم پوستی می شود و افراد درگیر بیماری کرونا در گروه سنی سالمند با علائم شدیدتری روبرو می شوند.
مردانی بیان کرد: تاکنون ویروس کرونا چهره های متفاوتی را در مبتلایان از خود نشان داده و با علایم ضایعات پوستی، گوارشی، سکته های قلبی و مغزی، دردهای عضلانی و غیره در افراد بروز یافته و تنها راه مقابله پيشگيري و در صورت ابتلا درمان بموقع است.
- 12
- 5