مهسا مهاجری در گفتگو با ایسنا اظهارکرد: بررسی نتایج حاصل از مشاوره های انجام گرفته در مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی اردبیل، عادات نادرست غذایی از جمله مصرف کم تر از میزان توصیه شده گروه غذایی لبنیات، میوه و سبزیجات تازه، دانه های روغنی، آجیل و غذای دریایی و مصرف بالای غذاهایی با شاخص گلاسمیک بالا را نشان می دهد.
او با بیان این که عوامل تغذیه ای نقش تعیین کننده ای در باروری و ناباروری دارند، اظهارکرد: باتوجه به نقش مهم کلسیم در بهبود اسپرماتوژنز، افزایش تحرک اسپرم و فعالیت آکروزومی سالم، مصرف کم لبنیات میتواند یکی از علل ناباروری مردان باشد.
مشاور تغذیه مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاددانشگاهی استان اردبیل با اشاره به این که میوه ها و سبزیجات حاوی انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد مغذی موردنیاز برای سلامت باروری هستند، افزود: رژیم غذایی غنی از این مواد غذایی که امروزه ثابت شده مصرف کافی این مواد در پیشگیری و درمان ناباروری مؤثر است، میتواند قدرت آنتی اکسیدانی موجود در اسپرم را افزایش دهد.
مهاجری با بیان این که اسید فولیک از مواد مغذی لازم و مهم در سلامت باروری در زنان و مردان میباشد، یادآور شد: با توجه به اینکه سطح بالای هموسیستین سرمی منجر به سقط های مکرر و کاهش میزان موفقیت باروری در زوجین می شود لذا لازم است از این مکمل غذایی بعنوان کاهنده اسید آمینه غیر پروتئینی در برنامه غذایی استفاده شود.
او یادآور شد: اسید فولیک در اسپرماتوژنز و تولید تخمک سالم نقش مهمی دارد به همین خاطر مصرف ناکافی از منابع غذایی حاوی این مکمل میتواند منجر به اختلال در روند باروری شود.
این مشاور تغذیه ادامه داد: دانه های روغنی و آجیل ها حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین E، آنتی اکسیدان ها و سلنیوم می باشند که این مواد در تولید هورمون های تولید مثل، سلامت تخمک و اسپرم نقش مهمی دارند و کمبود مصرف آن قدرت باروری را در زوجین کاهش می دهد.
مهاجری با بیان این که منابع غذایی دریایی حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب امگا- ۳ است، گفت: مطالعات نشان می دهد این مواد بخش مهمی از ترکیبات بیضه و غشای سلول (غشای پلاسمایی) اسپرم را تشکیل می دهد و کمبود آن تحرک اسپرم را مختل می کند به همین خاطر مصرف کم غذاهای دریایی یکی دیگر از عوامل کاهش قدرت باروری است.
- 13
- 6