به گزارش مهر به نقل از ساینس دیلی، تیمی از محققان بین المللی به سرپرستی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، سه داروی ضدویروسی که در برابر ابولا و ویروس ماربورگ مؤثر بوده اند را بررسی کردند:تیلورون، کیناکرین و پیروناریدین.
«آنا پول»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:« ما به دنبال ترکیباتی بودیم که بتواند مانع ورود ویروس به سلول شود. ما ترکیب این سه دارو را انتخاب کردیم زیرا می دانیم سایر داروهای ضدویروس که با موفقیت علیه ابولا عمل می کنند نیز مهارکننده های مؤثری علیه کروناویروس (Coronaviruses) هستند.»
این ترکیبات در محیط آزمایشگاه علیه کروناویروس و همچنین در برابر ویروس سرماخوردگی (HCoV ۲۲۹E) و ویروس هپاتیت (MHV) آزمایش شدند. محققان از رده های سلولی متنوعی استفاده کردند که اهداف بالقوه ای را برای عفونت کووید ۱۹ در بدن انسان نشان می دهد. آن ها سلول ها را به ویروس های مختلف آلوده کردند و سپس بررسی کردند که این ترکیبات چقدر مانع از تکثیر ویروس در سلول می شوند.
محققان متوجه شدند هر سه ترکیب مشابه داروی رمیدسویر است که در حال حاضر برای درمان کووید ۱۹ استفاده می شود.
پول در ادامه می افزاید: «یکی از یافته های جالب اینجاست که این ترکیبات فقط از اتصال بالقوه ویروس به سلول جلوگیری نمی کنند، بلکه ممکن است فعالیت ویروسی را نیز مهار کنند زیرا این ترکیبات بر روی لیزوزوم ها عمل می کنند. لیزوزوم ها که برای عملکرد طبیعی سلول مهم هستند، توسط ویروس برای ورود و خروج از سلول ربوده می شوند. بنابراین اگر این مکانیسم بهم بخورد نمی تواند سلول های دیگر را آلوده کند.»
- 15
- 3