به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، این هیدروژل متشکل از دو شبکه شیمیایی و مقدار زیادی آب است که ساختاری مشابه بافت طبیعی بدن ایجاد می کند. محققان با استفاده از این هیدروژل توانستند سلول های سرطانی مغز، رحم، ریه، روده بزرگ، مثانه و سارکوم را در این ژل قرار دهند و تمام این سلول های سرطانی در یک بازه زمانی ۲۴ ساعته ساختارهای کروی و مولکول هایی را تولید کردند که از علایم مشخصه سلول های بنیادی سرطان هستند.
محققان با مطالعه این فرایند توانستند برخی از مکانیزم های دخیل در برنامه ریزی مجدد سلول های سرطانی را شناسایی کنند. همچنین دریافتند گیرنده های کانال کلسیم و پروتئینی موسوم به استئوپونتین در این فرایند نقش کلیدی دارند.
با وجود اینکه روش های درمانی مختلفی برای انواع سرطان شناسایی شده است، بازگشت بیماری یکی از نگرانی های اصلی متخصصان در خصوص انواع مختلف سرطان محسوب می شود. سلول های سرطانی قادرند به سلول های بنیادی سرطان تبدیل شده و برای مدت طولانی در بافت های بدن مخفی شوند و از فراهم شدن شرایط مناسب موج بازگشت بیماری شوند.
این سلول های بنیادی در برابر روش های درمانی سرطان از جمله شیمی درمانی مقاوم هستند و به همین علت، مطالعه این سلول های بنیادی و درک مکانیزم های مولکولی آن ها برای شناسایی روش های جلوگیری از بازگشت سرطان و تولید داروهای موثرتر، امری ضروری است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.
- 19
- 4