به گزارش ایسنا به نقل از مدگجت، اختلالات شناختی جدّي که بیماران تجربه می کنند و بار مسئولیتی زيادي که بر دوش افرادی که از آن ها مراقبت می کنند، سبب شده جستجوی مداوم درمان هایی که ممکن است به افراد کمک کند، ضروری و جزء اولویت های محققان باشد.
محققان "دانشگاه جورجیا" آمریکا در مطالعه ای که اخیرا در مجله "Science Advances" منتشر کرده اند از توسعه یک هیدروژل خبر داده اند که بنظر میرسد از مغز در برابر از دست دادن بافت پس از ضربه مغزی محافظت کرده و حتی شبکه های عصبی آسیب دیده را ترمیم می کند.
این ماده که محققان آنرا "چسب مغز" (brain glue) می نامند از یک ساختار قندی ساخته شده است. این ژل ویژگی هایی دارد که باعث می شود به فاکتور اصلی رشد فیبروبلاست و فاکتور ونوروترفیک مشتق شده از مغز متصل شود که این امر به سلول های مغزی کمک می کند تا بعداز آسیب، زنده بمانند و مجددا رشد کنند.
محققان به منظور ارزیابی اثربخشی این هیدروژل در ضربه مغزی، آنرا در مغز موش هایی که دوران پس از آسیب مغزی را می گذاراندند، کاشتند و گذاشتند تا این ژل کار خود را انجام دهد. سپس محققان از روش شفاف سازی بافت استفاده کردند تا بافت را واضح مشاهده کنند و دریابند هنگام استفاده موش ها از مدارهای "دستیابی به درک" (reach- to- grasp) قسمت های خاص مغز آنها چگونه عمل می کنند.
"لوهیتاش کارامبیا" (Lohitash Karumbaiah) دانشمند ارشد پروژه و توسعه دهنده چسب مغز اظهارکرد: به علت استفاده از روش شفاف سازی بافت ما توانستیم دید عمیق تری از توانایی چسب مغز داشته باشیم. با استفاده از این روش همراه با داده های ثبت شده الکتروفیزیولوژیکی ما توانستیم تأیید کنیم که چسب مغز از بازسازی سلول های عصبی عملکردی در حفره آسیب دیده پشتیبانی می کند. امید است که این تحقیق به یک درمان بالینی موثر که می تواند به رفع برخی از عواقب ضربه مغزی کمک کند، تبدیل شود.
- 14
- 5