به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، طبق گزارش محققان دانشگاه کلورادو، در هر محیط داخلی، وقتی میزان دی اکسید کربن اضافی دو برابر شود، خطر انتقال بیماری کووید ۱۹ نیز تقریبا دو برابر می شود.
محققان معتقد هستند افراد مبتلا به بیماری عفونی به هنگام بازدم و بیرون دادن دی اکسید کربن، ویروس هم به هوا بیرون می فرستند که بدین معناست گاز دی اکسیدکربن میتواند در کنار شماری از ویروس ها در هوا هم وجود داشته باشد.
«خوزه لوئیس جیمنز»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:« افراد هرگز در محیط های بسته با هوای مشترک با دیگران ایمن نیستند، اما میتوان این خطر را کاهش داد.»
او در ادامه می افزاید: «کنترل CO۲ در واقع تنها گزینه کم هزینه و عملی است که برای نظارت داریم.»
محققان در این مطالعه، از نمایشگرهای دی اکسیدکربن که در بازار موجود است ، استفاده کردند. ابتدا آن ها در آزمایشگاه صحت ردیاب ها را تائید کردند. سپس آن ها یک "مدل جعبه" ریاضی ایجاد کردند که چگونه یک فرد آلوده، ویروس و CO۲ را در زمان بازدم بیرون می دهد، دیگران چگونه در اتاق استنشاق و بازدم می کنند، و چگونه ویروس ها و گاز در هوای اتاق تجمع می یابد یا با تهویه خارج می شود.
محققان مشاهده کردند میزان CO۲ به اندازه ۱,۰۰۰ ppm در محیط سربسته و افراد با ماسک، ایمن است. اما اگر میزان آن به بیش از ۱,۶۰۰ ppm برسد خطر انتقال کووید ۱۹ سه برابر افزایش می یابد.
محققان تأکید می کنند در فضاهای مشترک، هر چقدر میزان دی اکسیدکربن پایین تر باشد، ریسک ابتلاء به عفونت کم تر خواهد بود.
- 12
- 6