دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۶ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۲۲۵۷
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

جلوگیری از پیر شدن امکان پذیر نیست

پیرشدن,جلوگیری ازپیرشدن
جمعی از پژوهشگران در مطالعه اخیرشان اظهار نموده اند ، هرچه در رابطه داروهای ضد پیری شنیده اید فراموش کنید به دلیل آن که راهی برای جلوگیری از پیری وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، سالانه داروهای زیادی تحت عنوان داروی جوانسازی و یا داروهای ضدپیری روانه بازار میشوند که برخی از آنها نه تنها در جوانسازی بافت های بدن نقشی ایفا نمی کنند بلکه برخی از آنها عوارض جبران ناپذیری نیز دارند. ضد پیری یکی از واژه های باب روز است که ممکن است شما در طول روز حداقل یک بار این عبارت را از زبان اشخاص بشنوید. بر اساس آمار شرکت" استاتیستا"( Statista) تنها در سال ۲۰۲۰، ارزش بازار جهانی داروهای ضد پیری حدود ۵۸.۵ میلیارد دلار آمریکا برآورد شده است.

بله فی الواقع فروش داروهای ضد پیری کلاهبرداری است که روند آن امتداد دارد. اخیرا در یک مطالعه جدید گروهی از دانشمندان ۱۴ کشور مختلف همه تحقیقات انجام شده در رابطه موارد ضد پیری را فریب و تقلبی دانسته اند. آن ها در این مطالعه فرضیه" نرخ ثابت پیری" را آزمایش کردند که این فرضیه نشان می دهد که یک گونه، از بزرگسالی دارای یک نرخ پیری ثابت است که این نرخ پیری تحت‌تأثیر اقدامات ضد پیری قرار نمی گیرد.

در این مطالعه که در مجله" Nature Communications" منتشر شده مجموعه ای از ۳۹ داده از انسان ها و نخستی سانان از هفت گونه مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.

پژوهشگران این مطالعه اظهار کردند:یافته های ما از فرضیه نرخ ثابت پیری پشتیابی می کند و این بدان معناست که محدودیت های بیولوژیکی برای کند کردن روند پیری در انسان وجود دارد. شاید بپرسید این به چه معنا است که باید بگویم به آن معناست که نمی توانید روند پیری را دور بزنید. امید به زندگی یا متوسط طول عمر ممکن است در صورت عوامل محیطی مناسب افزایش پیدا کند ولی در انتها همه ما به سمت پیری و در آخر مرگ پیش می رویم.

" خوزه مانوئل آبرتو"( José Manuel Aburto) از مرکز علوم جمعیتی" لوورهالم" دانشگاه آکسفورد خاطرنشان کرد:یافته های ما تائید می کنند که امید به زندگی در جمعیت افرادی که سالیان پیش زندگی می کردند، پایین بود و به همین علت بسیاری از افراد جوان فوت می کردند. ولی با پیشرفت علم پزشکی ، اجتماعی و محیطی امید به زندگی افزایش یافته است و میزان طول عمر افراد افزایش یافته است. البته گفتنی است در این سالها مسیر حرکت به سمت مرگ در پیری تغییر نکرده است و زیست شناسی تکاملی بر هر چیزی پیروز شده و با وجود پیشرفت های پزشکی، پژوهشگران قادر به بر طرف کردن این محدودیت ها نبوده اند. بدین ترتیب بهتر است خوب زندگی کنید و تاجای ممکن از زندگی لذت ببرید.

دانشمندان دهه ها تلاش نموده اند تا از قدرت ژنومیک و هوش مصنوعی برای پیدا کردن راهی برای جلوگیری یا حتی معکوس کردن روند پیری استفاده کنند.

بحث در مورد اینکه چه مدت بیشتری می توانیم زندگی کنیم، چندین دهه است که ذهن جامعه دانشگاهی را به خود مشغول نموده است و آن ها به دنبال جستجوی راز زندگی طولانی مدت و سلامت هستند که این مورد به ویژه در انگلستان برجسته است چرا که در آنجا حداقل ۲۶۰ شرکت، ۲۵۰ سرمایه گذار، ۱۰ مؤسسه غیرانتفاعی و ۱۰ آزمایشگاه تحقیقاتی با استفاده از پیشرفته ترین فناوری ها به صورت فعالانه به بررسی این موضوع می پردازند. دولت انگلیس حتی بخش های جداگانه هوش مصنوعی و طول عمر را با قرار دادن هر دو در چهار چالش بزرگ استراتژی صنعتی که هدف آنها قرار دادن انگلیس در خط مقدم صنایع آینده است، در اولویت قرار داده است. اما آنچه در این بحث جا مانده است، تحقیق درباره مقایسه طول عمر جمعیت های متعدد حیوانات با انسان ها و بررسی آنچه که باعث مرگ و میر می شود، است که محققان این مطالعه این شکاف جا مانده را پر کرده اند. آبرتو در این باره خاطرنشان کرد:این مجموعه فوق العاده متنوع از داده ها به ما امکان مقایسه اختلافات مرگ و میر بین گونه های مختلف را داد.

آبرتو در ادامه افزود:ما داده های تولد و مرگ انسان ها و نخستی سانان غیرانسانی را مقایسه کردیم و دریافتیم که این الگوی کلی مرگ و میر در همه آنها یکسان است. این نشان می دهد که عوامل بیولوژیکی( و نه عوامل محیطی) در نهایت طول عمر را کنترل می کنند.

" دیوید جمز"( David Gems) استاد کهولت شناسی از مؤسسه پیری سالم کالج دانشگاهی لندن گفت که خلاصه این مطالعه این را نشان میدهد که مطالعه ذکر شده یک مطالعه بسیار قوی است که یک موضوع را ستیزه جویانه و درست اثبات می کند.تمام مجموعه داده های بررسی شده توسط این گروه از محققان همان الگوی کلی مرگ و میر را نشان می دهد:خطر بالای مرگ و میر در نوزادی که این روند به سرعت در سال های نوجوانی که شخص به صورت کامل رشد نیافته کاهش می یابد و تا اوایل بزرگسالی نیز کاهشی است و سپس به صورت مداوم با افزایش سن افزایش می یابد.

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش