به گزارش ایسنا و به نقل از نانومگزین، احتمالا جراحان بزودی بتوانند با کمک یک حسگر زیستی ساخت" دانشگاه پردو"( Purdue University) که میتوان آنرا با استفاده از یک سیستم چاپ خودکار به گونه سه بعدی چاپ کرد، نواحی مهم را طی جراحی روی بافت ها و اندام های بدن مشخص کنند.
" چی هوان لی"( Chi Hwan Lee)، استادیار مهندسی مکانیک، این حسگر زیستی را ابداع نموده است که امکان ثبت و تصویربرداری همزمان از بافت ها و اندام ها را طی جراحی فراهم می کند.
لی خاطرنشان کرد:شاید ثبت و تصویربرداری همزمان طی جراحی، نقش مهمی در تعیین قسمت های مهم و راهنمایی کردن برای روند جراحی بر عهده داشته باشد. برای نمونه، شاید بتواند به بازیابی ضربان قلب طبیعی کمک کند.
این مسئله ثابت شده است که روش های سنتی برای ثبت و تصویربرداری همزمان از بافت ها و اندام ها ، دشوار هستند برای این که سایر حسگرهایی که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند، معمولاً روند تصویربرداری را مختل می کنند.
لی خاطر نشان کرد :ما برای رسیدن به این هدف، یک حسگر زیستی فوق العاده نرم، باریک و کشش پذیر ابداع نموده ایم که میتواند به صورت یکپارچه با سطح منحنی اندام هایی مانند قلب ارتباط برقرار کند. این ویژگی منحصر به فرد ، ما را قادر می سازد تا به ثبت و تصویربرداری همزمان بپردازیم و بتوانیم منشأ بیماری را به صورت دقیق نشان دهیم.
حسگرهای زیستی با استفاده از جوهرهای زیستی هنگام نمونه سازی ، متناسب با اندازه ها و شکل های گوناگون یک اندام طراحی می شوند. این جوهرهای زیستی، نرم تر از بافت هستند، بدون تخریب کردن حسگر، کشش می یابند و چسبندگی طبیعی قابل اطمینانی به سطح مرطوب اندام ها بدون نیاز به چسب دارند.
تعداد زیادی از حسگرهای زیستی، در شکل ها، اندازه ها و پیکربندی های متفاوت تولید شده اند و پژوهشگران آن ها را به صورت درون جانداری روی موش ها و خوک ها آزمایش نموده اند.
- 15
- 5