به گزارش ایسنا به نقل از سای تک دیلی، "کاترین ای اولدنبرگ" (Catherine E. Oldenburg) استاد این دانشگاه اظهارکرد: این یافته ها از استفاده روزمره آزیترومایسین برای بیماران سرپایی مبتلا به عفونت کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ پشتیبانی نمی کند.
آزیترومایسین، آنتی بیوتیکی است که بطور گسترده به عنوان درمانی برای کووید- ۱۹ در آمريکا و سایر نقاط جهان تجویز می شود. "اولدنبرگ" گفت: فرضیه ما این است که داروی مذکور دارای خواص ضد التهابی است که اگر این علایم در اوایل بیماری درمان شود، ممکن است از پیشرفت آن جلوگیری کند؛ ولی ما چنین چیزی مشاهده نکردیم.
در این مطالعه محققان ۲۶۳ فرد که آزمایش کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ همه آنها هفت روز قبل از ورود به مطالعه مثبت شده بود را مورد بررسی قرار دادند. در زمان ثبت نام هیچ یک در بیمارستان بستری نشده بودند. در یک فرآیند انتخاب تصادفی، ۱۷۱ شرکت کننده یک دوز خوراکی ۱.۲ گرمی آزیترومایسین و ۹۲ نفر پلاسیبو یکسان دریافت کردند.
در روز چهاردهم مطالعه، ۵۰ درصد از شرکت کنندگان در هر دو گروه بدون علامت بودند؛ ولی روز بیست و یکم، پنج نفر از شرکت کنندگانی که آزیترومایسین مصرف کرده بودند، با علایم شدید کووید- ۱۹ در بیمارستان بستری شدند و این در حالی بود که هیچ یک از افراد گروه مصرف کننده دارونما در بیمارستان بستری نشدند.
محققان نتیجه گرفتند که درمان با یک دوز از داروی آزیترومایسین در مقایسه با دارونما با افزایش احتمال بدون علامت بودن بیماران مرتبط نیست.
"اولدنبورگ" گفت: بیشتر آزمایشاتی که تاکنون درباره داروی آزیترومایسین انجام شده، بر روی بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ شدید بستری در بیمارستان انجام شده است. مقاله ما یکی از اولین مطالعات انجام شده است که در آن داروی مذکور با پلاسبو مقایسه شده است و نشان می دهد آزیترومایسین هیچ نقشی در درمان بیماران سرپایی مبتلا به کرونا (corona) ندارد.
این مطالعه با همکاري محققان دانشگاه استنفورد انجام شده و در تاریخ ۱۶ ژوئیه ۲۰۲۱ در مجله" American Medical Association" منتشر شده است.
- 10
- 4