چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۰:۵۵ - ۰۹ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۶۲۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

سندرم «کووید طولانی» تا یک سال ادامه دارد| چند توصیه برای مقابله با اضطراب کرونا

ویروس کرونا,سندرم کووید طولانی
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد بیمارانی که از سندرم «کووید طولانی» رنج می برند، ممکن است علائمی داشته باشند که یک سال یا بیشتر طول کشیده و شغل و کارهای روزمره شان را به خطر می اندازد.

به گزارش مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان با بررسی بیش از ۱۵۰ نفر با اثرات طولانی مدت کووید ۱۹ دریافتند که بیماران مشکلات فکری، خستگی، مه مغزی، سردرد، مشکلات خواب و سرگیجه را گزارش کردند.

«دیوید پوترینو»، محقق ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی آیسان نیویورک، در این باره می گوید:« اکثر افرادی که مورد مطالعه قرار گرفتند حداقل برای یک سال بیمار بودند و هنوز مشکلات قابل توجهی در مشارکت در زندگی، احساس تندرستی و سلامت عمومی، توانایی اجتماعی شدن و توانایی انجام وظایف روزانه داشتند.»

او در ادامه افزود: «علت کووید طولانی مدت مشخص نیست. اما این احتمال وجود دارد که کروناویروس (Coronaviruses) ماهها بعد همچنان واکنش هایی ایجاد کند یا شاید سیستم ایمنی بدن را تغییر داده باشد و این همان چیزی است که باعث این علائم پایدار می شود.»

پوترینو اذعان داشت که این علایم واکنش های فیزیکی واقعی به ویروس هستند و ناشی از مشکلات روحی و روانی نیستند.

او گفت: «این بیماران علائمی را نشان می دهند که مطابق با بیش از ۱۰۰ سال سابقه مربوط به بیماری پس از ویروسی است. بنابراین این یک پدیده شناخته شده است که همراه با ویروس ها، به ویژه ویروس های جدید رخ می دهد.»

توانبخشی برای بیماران دچار کووید طولانی مدت شامل چندین مرحله شناسایی و اجتناب از محرک ها است. همچنین شامل تمرینات ملایم برای کمک به برنامه ریزی مجدد سیستم عصبی خودمختار است که عملکردهای غیرارادی حیاتی بدن را تنظیم می کند.

برای این مطالعه، محققان ۱۵۶ بیمار تحت درمان طولانی مدت کووید را بین مارس ۲۰۲۰ و مارس ۲۰۲۱ مورد بررسی قرار دادند. شرکت کنندگان پرسشنامه ای را در مورد علایم مختلف و آنچه که آنها معتقدند به طور متوسط ۳۵۱ روز پس از ابتلاء بیماری دچارش بودند، تکمیل کردند.

بیش از ۸ نفر از ۱۰ تن از پاسخ دهندگان هنوز از خستگی، مه مغزی (۶۷٪)، سردرد (۶۰٪)، اختلال خواب (۵۹٪) و سرگیجه (۵۴٪) رنج می بردند.

***

چند توصیه برای مقابله با اضطراب ویروس کرونا

یک روانشناس اظهار‌کرد: با حفظ آرامش و مدیریت استرس و اضطراب، تغذیه مناسب و رعایت نکات بهداشتی به جنگ با کرونا برویم.

ویروس کرونا,سندرم کووید طولانی

رضا منصوری در گفتگو با ایسنا اظهار‌کرد: با گسترش ویروس کرونا (corona) میزان نگرانی ها نیز از سرعت شیوع آن بیشتر شده و کاملا طبیعی است که هر فردی نسبت به سلامت خود و خانواده اش مضطرب شده و ابراز نگرانی کند.

او در رابطه با نحوه مقابله با اضطراب و ترس از شیوع ویروس کرونا، تصریح کرد: بزرگ نمایی ممنوع؛ ذهن ما عادت دارد تا چیزهای ترسناک و ناشناخته را دنبال و آنرا خطرناک جلوه دهد، این بخشی ذاتی از عملکرد ذهن ما انسان هاست، ما از تصور حمله گرگ ها به شدت وحشت زده شده و می ترسیم در صورتیکه احتمال حمله گرگ ها به انسان بسیار کم تر از احتمال تصادف با اتومبیل شخصی مان است، این در حالی است که هر روز از صبح تا شب برای رفت و آمد از آن استفاده می کنیم بدون اینکه بترسیم و یا وحشت زده باشیم.

منصوری افزود: شیوع ویروس کرونا هم درست همانند این مثال است، بیماری خطرناکی که امکان دارد سلامت تک تک ما را تحت تأثیر خود قرار دهد اما با رعایت بهداشت شخصی احتمال هجوم آن به بدن بسیار کاهش می یابد.

این روانشناس گفت: متأسفانه جز رعایت بهداشت کاری از دست شما ساخته نیست پس سعی کنید که بر وضعیت روانی خود مسلط شوید، رادیو و تلویزیون را خاموش کنید، تلگرام (Telegram)، واتس آپ و اینستاگرام خود را برای مدتی قطع کنید تا سلامت روانی تان بیش از این در معرض تهدید قرار نگیرد.

او اظهار کرد: هم آنفلوانزا (Influenza) و هم ویروس کرونا از طریق لمس، سرفه، عطسه و تماس دست آلوده با دهان و بینی و چشم ها منتقل میشوند پس اگر بیمار هستید در خانه مانده و به مدرسه یا محل کارتان نروید و اگر بیمار نیستید بهداشت شخصی را مراعات کرده و از نزدیک شدن و تماس با افراد بیمار خودداری کنید، دست هایتان را به مدت ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون به صورت کامل بشویید و در صورت عدم دسترسی به آب حتماً از ژل یا محلول های ضدعفونی برای میکروب زدایی دست هایتان استفاده کنید و تا جایی که میتوانید در خانه بمانید، استرس بی مورد به خود راه ندهید و سعی کنید محیط زندگی را شاد و سالم نگه دارید تا هم به تقویت سیستم ایمنی بدن خود و هم اعضای خانواده تان کمک کنید.

منصوری با اشاره به این که ممکن است در اثر شیوع ویروس کرونا دچار اضطراب شده باشید مهم نیست که اضطرابتان ناشی از چه علتی باشد بگردید و ببینید در گذشته برای مهار اضطرابتان از چه راهکارهایی استفاده می کردید از آن ها کمک بگیرید، بیان کرد :شاید خودتان را بیشتر مشغول نگه می داشتید یا افکارتان را کنترل می کردید، با یک دوست در رابطه با اضطرابتان صحبت می کردید یا از تکنیک های ذهن آگاهی و مراقبه استفاده می کردید الان هم می توانید با استفاده از همان تکنیک ها خودتان را به آرامش دعوت کنید.

این روانشناس بیان کرد: متأسفانه جز رعایت بهداشت کاری از دست شما ساخته نیست پس سعی کنید که بر وضعیت روانی خود مسلط شوید، رادیو و تلویزیون را خاموش کنید، تلگرام، واتس آپ و اینستاگرام خود را برای مدتی قطع کنید تا سلامت روانی تان بیش از این در معرض تهدید قرار نگیرد، اخبار را از منابع اطلاعاتی مورد اعتماد پیگیری کنید.

وی افزود: به جای گوش دادن به اخبار تکراری ناشی از افزایش شمار مرگ و میر و بهبود یافتگان ویروس کرونا به دنبال جایگزین های مناسب مانند گوش دادن به موسیقی، ورزش کردن، کتاب خواندن، بازی با کودکان، گل کاری، تعمیر وسایل منزل و ...باشید.

منصوری افزود: یک رژیم متعادل غذایی را در پیش بگیرید و مایعات، میوه و سبزیجات زيادي میل کنید، خوب استراحت کنید و ورزش منظم روزانه را هرگز فراموش نکنید، برای تقویت سیستم ایمنی، بدن نیاز به دریافت ویتامین های گروه B و C و D بیشتری دارد.

این روانشناس افزود: تحقیقات ثابت کرده بی خوابی شبانه می تواند احتمال اضطراب را حدود ۳۰ درصد در افراد افزایش دهد و از طرف دیگر کم خوابی و استرس رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند به طوری که کم خوابی باعث افزایش استرس در طول روز و تأثیر منفی در عملکرد افراد دارد، بنابراین توصیه می شود ۷ تا ۹ ساعت خواب مفید داشته باشید.

او تأکید کرد: به یاد داشته باشید این نخستین بار نیست که هراس از شیوع بیماری های واگیردار در جهان موجی از وحشت به راه انداخته و آخرین بار هم نخواهد بود پس با دیدی باز ضمن کنترل استرس و اضطراب خود، با رعایت بهداشت فردی، جمعی و تقویت سیستم ایمنی بدنتان به جنگ با انواع ویروس ها و بیماریها بروید.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش