به گزارش ایسنا و به نقل از آنی نیوز، نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهند که قهوه دارای کافئین میتواند اثرات کوتاه مدت مفید و مضر از جمله افزایش ضربان قلب غیر طبیعی، افزایش فعالیت بدنی و کاهش مدت زمان خواب را برای سلامتی به همراه داشته باشد.
" گریگوری مارکوس"( Gregory Marcus)، محقق" دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو"( UC San Francisco) و از محققان این پروژه بیان کرد:قهوه از رایج ترین نوشیدنی های مورد استفاده در دنیا به شمار میرود اما اثرات آن بر سلامتی هنوز نامشخص است. اگرچه بیشتر پژوهش های بلندمدت، فواید بالقوه نوشیدن قهوه را مطرح کرده اند اما این اولین آزمایش تصادفی برای بررسی پیامدهای فیزیولوژیکی مصرف قهوه است.
مارکوس و همکارانش، ۱۰۰ داوطلب بزرگسال را مورد بررسی قرار دادند و از آن ها خواستند که به مدت دو هفته از دستگاه های ضبط مداوم نوار قلب برای ردیابی ضربان قلب، از دستگاه های مچی برای ردیابی فعالیت بدنی و خواب و از صفحه نمایش گلوکز برای ردیابی سطح قند خون استفاده کنند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۳۸ سال بود. ۵۱ درصد از شرکت کنندگان، زن و ۴۸ درصد، سفیدپوست بودند. همچنين محققان، نمونه های DNA بزاق شرکت کنندگان را برای ارزیابی انواع ژنتیکی که ممکن است سوخت و ساز کافئین را تحت تأثیر قرار دهند، بررسی کردند.
سپس، از شرکت کنندگان بطور تصادفی خواسته شد که از مصرف قهوه خودداری کنند یا مصرف آنرا ادامه دهند. مصرف قهوه، روی صفحه نمایش ثبت شد و محققان، رفتن شرکت کنندگان به کافی شاپ ها را با ردیاب جغرافیایی دنبال کردند. همچنین شرکت کنندگان، پرسشنامه های روزانه ای را تکمیل کردند تا میزان قهوه مورد استفاده در صبح هر روز را مشخص کنند.
این بررسی نشان داد که مصرف قهوه با افزایش ۵۴ درصدی" انقباض زودرس بطنی"( PVC) مرتبط است. در مقابل، نوشیدن قهوه بیشتر با میزان کمتری از" تندتپشی فوق بطنی"( SVT) همراه بود.
مصرف قهوه، بطور پیوسته با فعالیت بدنی بیشتر و همچنین خواب کمتر مرتبط بود. محققان، نتایج زیر را بطور مشخص دریافتند؛
●شرکت کنندگانی که قهوه مصرف می کردند، در مقایسه با روزهایی که قهوه نمی نوشیدند، روزانه بیش از ۱۰۰۰ گام اضافی را ثبت کردند.
●دستگاه های" فیت بیت"( Fitbit) نشان دادند شرکت کنندگانی که هنگام روز قهوه می نوشیدند، ۳۶ دقیقه کمتر در شب می خوابیدند.
●نوشیدن بیش از یک فنجان قهوه، تعداد ضربان های نامنظم قلب را بیش از دو برابر بالا برد.
●مصرف هر فنجان قهوه اضافی، با حدود ۶۰۰ گام بیشتر در روز و ۱۸ دقیقه خواب کمتر در هر شب همراه بود.
●هیچ تفاوتی در میزان گلوکز ثبت شده هنگام مصرف قهوه و اجتناب از نوشیدن آن وجود نداشت.
مارکوس بیان کرد:فعالیت بدنی بیشتر که بنظر میرسد ناشی از مصرف قهوه باشد، فواید بسياري برای سلامتی دارد؛ از جمله کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو و چندین نوع سرطان. همچنين، افزایش فعالیت بدنی میتواند به افزایش طول عمر کمک کند. از سوی دیگر، کاهش خواب با انواع پیامدهای نامطلوب روانی، عصبی و قلبی- عروقی همراه است. ضربان های غیرطبیعی قلب، خطر بروز فیبریلاسیون دهلیزی را به همراه دارد و ضربان های غیرطبیعی تر، خطر نارسایی قلبی را افزایش می دهند. این نتایج، رابطه پیچیده میان قهوه و سلامتی را نشان می دهند.
شرکت کنندگانی که انواع ژنتیکی مرتبط با سوخت و ساز سریع تر کافئین را داشتند، با مصرف قهوه کافئین دار، ضربان قلب غیرطبیعی تری را نشان دادند. هرچه یک فرد براساس ژنتیک خود، سوخت و ساز کافئین را کندتر انجام دهد، با نوشیدن قهوه کافئین دار، خواب بیشتری را از دست می دهد.
همچنين محققان به دنبال پاسخ این پرسش هستند که آیا تغییرات صورت گرفته در ورزش یا خواب، بر تاثیر قهوه بر ضربان غیرطبیعی قلب اثر می گذارند یا خیر. آن ها چنین ارتباطی را شناسایی نکردند.
مارکوس خاطرنشان کرد :از آنجا که قهوه بطور تصادفی به شرکت کنندگان این پژوهش داده شد، میتوان رابطه علت و معلولی را استنباط کرد. این مشاهدات، طی ارزیابی های مکرر روزهای مصرف قهوه در مقایسه با روزهای مصرف نکردن آن انجام شد و نگرانی ها را در مورد تفاوت های موجود در ویژگی های فردی بعنوان توضیحی برای این نتایج از بین برد.
- 10
- 2