به گزارش مهر، فلزات سمی موجود در محیط ممکن است خطر آترواسکلروز، تجمع پلاک در شریان ها که میتواند از رسیدن خون و اکسیژن به اندام های اصلی جلوگیری کند، را افزایش دهد.
آرسنیک و کادمیوم، فلزاتی که در غذا، آب و تنباکو یافت میشوند ، به علاوه تیتانیوم، که میتواند از ایمپلنت های دندانی و ارتوپدی، لوازم آرایشی یا خودروسازی حاصل شود، با احتمال بیشتر گرفتگی عروق در گردن، ساق پا و قلب مرتبط است.
« ماریا گراو پرز»، از بیمارستان تحقیقات بیوپزشکی والنسیا اسپانیا، می گوید:« طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، اگر بتوانیم آلاینده های محیطی را از بین ببریم، میتوان از ۳۱ درصد بار بیماری های قلبی عروقی در جهان جلوگیری کرد.»
آترواسکلروز زمانی ایجاد می شود که رسوبات چربی یا پلاک ها در شریان ها ایجاد می شوند و باعث باریک شدن، ضعیف شدن و سفت شدن آنها می شوند. طبق شریان های آسیب دیده ، میتواند منجر به حمله قلبی، سکته مغزی ، آنژین، بیماری شریان محیطی یا بیماری کلیوی شود.
محققان در این مطالعه ۱۸۷۳ بزرگسال را ارزیابی کردند. شرکت کنندگان در این مطالعه در یک کارخانه مونتاژ خودرو در اسپانیا کار می کردند و بین ۴۰ تا ۵۵ سال سن داشتند. پژوهشگران میزان قرار گرفتن کارگران در معرض ۹ فلز سمی آرسنیک، باریم، اورانیوم، کادمیوم، کروم، آنتیموان، تیتانیوم، وانادیم و تنگستن را اندازه گیری کرده و ارتباط قرار گرفتن در معرض آنها را با آترواسکلروز بررسی کردند.
پژوهشگران دریافتند افراد سیگاری میزان بالاتری از آرسنیک، کادمیوم، کروم و تیتانیوم نسبت به افرادی که هرگز سیگار نکشیده بودند، داشتند.
همچنین میزان بالاتر آرسنیک، کادمیوم، تیتانیوم و آنتیموان با احتمال بالاتر ابتلاء به آترواسکلروز همراه بود.
وانگهی به نظر میرسد که آرسنیک و کادمیوم بیشترین ارتباط را با افزایش سطح پلاک در شریان های کاروتید دارند. کادمیوم و تیتانیوم مشکلات بیشتری برای شریان های فمورال دارند. تیتانیوم، و احتمالاً کادمیوم و آنتیموان، نگرانی بیشتری برای عروق کرونر به همراه دارند.
- 10
- 4