به گزارش مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان تأکید می کنند که عاقلانه است که مردم نه تنها قندهای افزودنی، بلکه غذاهای فرآوری شده ای را که حاوی مواد بدون قند هستند را محدود کنند.
این مطالعه که روی بیش از ۱۰۰ هزار بزرگسال فرانسوی انجام شد، نشان داد که تقریبا یک پنجم افرادی که بيش ترین مصرف شیرین کننده های مصنوعی را داشتند، ۱۳ درصد بیشتر از افراد غیرمصرف کننده در معرض ابتلاء به سرطان بودند. این خطرات به طور خاص در مورد سرطان هایی بود که تصور می شود چاقی (Obesity) در آن ها نقش دارد از جمله سرطان سینه، روده بزرگ (Large intestine) و تخمدان.
طی سالها، تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده اند که شیرین کننده های مصنوعی میتوانند احتمال ابتلاء به سرطان را تحریک کنند که احتمالاً با تغذیه التهاب مزمن در بدن، کمک به آسیب DNA، یا تأثیر بر ترکیب باکتری ها در روده مرتبط هستند.
در همین حال، برخی از مطالعات خطر ابتلاء به سرطان را در میان افرادی که بطور منظم نوشیدنی های رژیمی مصرف می کنند، نشان داده اند.
«شارلوت دبراس»، محقق ارشد از مؤسسه ملی تحقیقات بهداشتی و پزشکی فرانسه، گفت: «در جمعیت مورد مطالعه، شیرین کننده های مصنوعی به ویژه آسپارتام و آسه سولفام- K که در بسياري از برندهای غذا و نوشیدنی در سراسر جهان استفاده میشوند با افزایش خطر ابتلاء به سرطان مرتبط بودند.»
محققان تأکید می کنند بهتر است مردم غذاهای کامل از جمله میوه ها، سبزیجات و غلات غنی از فیبر دریافت کنند و در عین حال مصرف غذاهای فرآوری شده را محدود نمایند.
- 11
- 5