به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، این مطالعه این هفته در نشست سالانه انجمن فیزیولوژیک آمریکا (APS) در فیلادلفیا ارائه خواهد شد.
سرطان پستان شایع ترین سرطان (cancer) در جهان است. سازمان بهداشت جهانی تخمین زده که در سال ۲۰۲۰ نزدیک به هشت میلیون زن در سراسر جهان مبتلا به سرطان پستان بوده اند که طی پنج سال اخیر از ابتلای خود به این بیماری آگاه شده بودند. کشف روش های تشخیصی جدید اهمیت زیادی در تلاش برای به حداقل رساندن آثار مخرب این بیماری دارد. محققان دانشگاه لاهور پاکستان به بررسی نقش نشانگرهای التهاب و استرس در ایجاد و پیشرفت سرطان سینه پرداختند.
محققان نمونه ی خون زنان یائسه که به سرطان سینه (Breast cancer) مبتلا بودند را بررسی کردند. این بیماران در مقایسه با گروه شاهد بطور چشمگیری سطوح بالاتری از نشانگرهای التهابی نشان دادند.
در میان نشانگرهایی که بیش از حد بیان شده بودند پروتئین پیش التهابی اینترلوکین- ۱، ماتریکس متالوپروتئیناز ۹ که آنزیمی است که در بسیاری از بیماریها بیان می شود و پروتئین (Protein) شوک حرارتی ۲۷ (Heat shock protein ۲۷) قرار داشتند. این پروتئین به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و به طور معمول از مرگ سلولی جلوگیری کرده یا آنرا کاهش می دهد.
با این وجود در برخی بیماریها از جمله سرطان، این پروتئین هم محافظت کننده و هم مخرب است.
علاوه بر آن بیماران مبتلا به سرطان سینه سطوح پایینی از ترکیبات محافظتی مانند ویتامین A، C، D و کاتالاز نشان دادند.
- 12
- 2