به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، این تحقیق که توسط موسسه بهداشت جهانی بارسلونا (ISGlobal)، هدایت می شود، نشان داده که این خطر در میان بیماران مبتلا به آسم غیر آلرژیک، افرادی که مدت طولانی تری به این بیماری مبتلا بوده اند و کسانی که تحت درمان با کورتون هستند، نیز بیشتر است.
چندین مطالعه نشان داده اند که بعضی از عوامل خطر از جمله عوامل محیطی، اقتصاد اجتماعی و رفتاری در آسم و چاقی مشترک هستند. این موضوع میتواند منجر به ایجاد هر دوی این بیماریها شود.
"سابهابراتا مویترا" (Subhabrata Moitra)، که این تحقیق را در مؤسسه بهداشت جهانی بارسلونا انجام داده و اکنون محقق دانشگاه آلبرتا است، می گوید: بعضی از تحقیقات قبلی روی مکانیسم هایی متمرکز بوده اند که چاقی بوسیله آن ها میتواند منجر به ایجاد آسم شود، اما این رابطه معکوس تا همین اواخر مورد توجه قرار نگرفته بود.
محققان از داده های مطالعه ای موسوم به "بررسی سلامت تنفسی جامعه اروپا" (ECRHS) استفاده کردند که در طول سه موج بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۴ و با بررسی های مجدد طی فواصل زمانی حدودا ۱۰ ساله جمع آوری شده بودند.
بین اولین و دومین بررسی، ۱۴.۶ درصد از شرکت کنندگانی که به آسم مبتلا نبودند، دچار چاقی شدند، در حالی که این درصد در میان شرکت کنندگان مبتلا به آسم تا ۱۶.۹ درصد افزایش یافت. تفاوت بین دو گروه زمانی آشکارتر شد که تیم تحقیقاتی آنرا به صورت یک خطر نسبی (relative risk) در نظر گرفت که در آن نقش عوامل دیگری مانند آسم (asthma) و سیگار لحاظ شد. در این حالت خطر ابتلا به چاقی در افراد مبتلا به آسم تا ۲۱ درصد افزایش یافت.
خطر ابتلا به چاقی در شرکت کنندگان مبتلا به آسم با طول مدت بیماری طولانیتر، ۳۲ درصد بیشتر از افرادی که دوره بیماری کوتاه تری داشتند بود و همچنین در افرادی که آسم غیر آلرژیک داشتند این میزان ۴۷ درصد نسبت به افراد مبتلا به آسم آلرژیک بیشتر بود.
شرکت کنندگان مبتلا به بیماری تنفسی که تحت درمان با کورتون بودند نیز در مقایسه با افرادی که از این درمان استفاده نمی کردند، ۹۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا چاقی (Obesity) بودند.
"جودیت گارسیا- آیمریچ" (Judith Garcia- Aymerich)، رئیس برنامه بیماری های غیرواگیر و محیط زیست در موسسه بهداشت جهانی بارسلونا و نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: یک توضیح بالقوه برای افزایش وزن مرتبط با آسم میتواند کاهش فعالیت بدنی در بیماران مبتلا به آسم باشد. با این حال، نتایج ما این فرضیه را تائید نمی کند، زیرا سطوح فعالیت بدنی در مطالعه ما بر ارتباط مشاهده شده تاثیری نداشت.
برخلاف مطالعه قبلی که ارتباط بین آسم و افزایش وزن را فقط در زنان نشان داده بود، در این مورد هیچ تفاوتی بین زنان و مردان وجود نداشت. میتوان گفت این اولین مطالعه ای است که ارتباط میان چاقی و آسم را در بزرگسالان بدون توجه به جنسیت آنها نشان می دهد.
- 19
- 4