چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۱۷ - ۰۱ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۰۹۲
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کنه‌ها بر روی صورت انسان‌ جفت‌گیری می‌کنند!

کنه‌,جفت گیری کنه‌ بر روی صورت انسان
محققان دانشگاه" ردینگ" انگلیس در جدیدترین یافته های خود اظهار کرده اند که کنه های ریز هر شب روی صورت انسان ها جفت گیری می کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از اس اف، تحقیقات جدید محققان انگلیسی نشان داده که این موجودات کوچک هشت‌پا ممکن است هنگام خواب روی صورت شما رابطه جنسی داشته باشند.

محققان دانشگاه ردینگ می گویند، این کنه ها با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند و روی پوست همه انسان ها هستند. علاوه‌براین، آن ها عادات جفتگیری عجیبی دارند.

این زوج های درهم تنیده هنگام جفت گیری به موهای ما می چسبند و تقریباً توسط همه افراد حمل میشوند و تعداد آنها در بزرگسالان با بزرگتر شدن منافذ به اوج خود نیز می رسد.

حال دانشمندان زندگی مخفی کلی این موجودات از ویژگی بدنی آن ها گرفته تا نحوه تکامل آنها را مورد بررسی قرار داده اند.

اولین تجزیه و تحلیل کامل دی.ان.ای نشان دهنده آن است که آنها در حال تبدیل شدن به موجودات ساده شده ای هستند که ممکن است بزودی با ما یکی شوند.

پروفسور "آلخاندرا پروتی" (Alejandra Perotti) یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: ما دریافتیم که این کنه ها دارای آرایش متفاوتی از ژن های اعضای بدن نسبت به گونه های مشابه دیگر هستند، زیرا آنها با زندگی محافظت شده در منافذ سازگار هستند. این تغییرات در دی.ان.ای آنها به برخی ویژگی ها و رفتارهای غیرعادی بدنی در آن ها منجر شده است.

بیش از ۴۸ هزار گونه کنه وجود دارد که دو مورد از آنها روی صورت انسان زندگی می کنند. محققان فقط می توانند آنها را زیر میکروسکوپ ببینند و آنها نیز تقریباً شبیه یک میخ کوچک هستند. آنها یک بدن مخروطی شکل دراز و چندین پای زبر هستند. انسان ها بیشتر از حیوانات وقت خود را با این موجودات عجیب و غریب می گذرانند. آنها حتی با باز نگه داشتن منافذ پوست، از آن در برابر آکنه و زخم محافظت می کنند.

کنه‌,جفت گیری کنه‌ بر روی صورت انسان

محققان این مطالعه گفتند که این کنه ها از خویشاوندان عنکبوت ها هستند و می توان آنها را در فولیکول های موی ما به صورت دفن شده و در حال خوردن روغن هایی که ما ترشح می کنیم یافت. آنها در نزدیکی سطح پوست به یکدیگر متصل می شوند.

کاهش ژنتیکی (Genetic reduction) آنها را قادر می سازد تا با حداقل مجموعه پروتئین ها زنده بمانند. پاهای کوچک آنها تنها توسط سه عضله تک سلولی نیرو می گیرد. کنه ها فاقد محافظت در برابر اشعه فرا بنفش هستند و ژنی را که باعث بیدار شدن حیوانات در نور روز می شود را از دست داده اند.

آنها همچنین قادر به تولید ملاتونین (ترکیبی که بی مهرگان کوچک را در شب فعال می کند) نیستند. با این حال، آنها میتوانند با استفاده از ملاتونین ترشح شده از پوست انسان در هنگام غروب، به شروع مراحل جفت گیری خود در طول شب کمک کنند.

آرایش منحصر به فرد ژنی آنها همچنین به عادت های عجیب جفت گیری در آنها منجر شده است. نرها آلت تناسلی دارند که از جلوی بدنشان به سمت بالا بیرون زده است. آنها باید هنگام جفت گیری خود را زیر ماده قرار دهند و در حالی که هر دو به موی انسان می چسبند، جفت گیری کنند.

یکی از ژن های آنها معکوس شده است و به آنها آرایش خاصی از زائده های دهانی می دهد که برای جمع آوری غذا بیرون زده اند. این به بقای آنها در سنین پایین کمک می کند. کنه ها در دوران جوانی خود نسبت به سنین بزرگسالی سلول های بسیار بیشتری دارند.

کنه‌,جفت گیری کنه‌ بر روی صورت انسان

نویسندگان مطالعه می گویند که این فرآیند تکاملی نخستین گام برای تبدیل شدن کنه ها به همزیستی است. عدم قرار گرفتن در معرض جفت های بالقوه که می توانند ژن های جدیدی را به فرزندان خود بیافزایند، ممکن است کنه ها را در مسیر بن بست تکاملی و انقراض احتمالی قرار دهد.

همزیستی (Symbiosis) در زیست شناسی به برهم کنش دو گونهٔ زیستی یا بیشتر در یک رابطهٔ نزدیک و در بیشتر موارد طولانی مدت می گویند.

این پدیده قبلا در باکتری (Bacterium) هایی که در داخل سلول ها زندگی می کردند مشاهده شده بود، اما هرگز در یک حیوان مشاهده نشد. برخی از دانشمندان تصور می کردند که کنه ها مقعد ندارند و بنابراین باید تمام مدفوع خود را در طول طول عمر (Longevity) خود قبل از رها کردن آن در هنگام مرگ جمع کنند و باعث التهاب پوست شوند.

با این حال محققان در این مطالعه جدید تایید کردند که آنها دارای مقعد هستند و بنابراین به طور ناعادلانه برای بسياري از بیماری های پوستی مقصر شناخته شده اند.

دکتر "هنک بریگ" (Henk Braig) یکی از نویسندگان این مطالعه در انتها گفت: کنه ها مقصر موارد زیادی شناخته شده اند. ارتباط طولانی با انسان ها امکان دارد نشان دهد که آنها همچنین میتوانند نقش های مفید ساده اما مهمی به طورمثال در باز نگه داشتن منافذ صورت ما، داشته باشند.

یافته های این مطالعه در مجله Molecular Biology and Evolution منتشر شده است.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش