محققان در پژوهش های اخیر دریافتند که تزریق دوز تقویت کننده در اکثر بیماران مبتلا به سرطان خون، پاسخ ایمنی بدن را بالا برده و هیچ بیماری با پاسخ آنتی بادی در اثر عفونت کرونا فوت نکرد.
به گزارش سیناپرس، افراد مبتلا به سرطان های خون از جمله لوسمی، لنفوم و مولتیپل میلوما به دلیل بیماری و درمان آن، سیستم ایمنی ضعیفی دارند که آن ها را در معرض خطر عفونت شدید کرونا (corona) قرار می دهد.
در مطالعه ای که اخیراً منتشر شد، کم تر از نیمی از بیماران مبتلا به بدخیمی های خونی، آنتی بادی های قابل تشخیص را پس از واکسیناسیون اولیه کرونا (corona) دریافت کردند، ولی جالب اینجاست که ۵۶ درصد از افرادی که در واکسیناسیون اولیه پاسخی از سیستم ایمنی بدنشان دریافت نکردند، پس از تزریق دوز تقویتی آنتی بادی تولید کردند.
دکتر توماس اولیلا (Thomas Ollila) از دانشگاه براون و همکارانش به صورت گذشته نگر پاسخ آنتی بادی به واکسیناسیون اولیه و دوز تقویت کننده کرونا را در ۳۷۸ بیمار مبتلا به بدخیمی های خونی تجزیه و تحلیل کردند. آنتی بادی های ضد ویروس کرونا در خون ۱۸۱ بیمار (۴۸ درصد) پس از واکسیناسیون اولیه شناسایی شد. در میان بیمارانی که پس از واکسیناسیون اولیه پاسخ آنتی بادی نداشتند، پس از دریافت دوز تقویت کننده ۵۶ درصد بیمارانی که مورد ارزیابی قرار گرفتند، حاوی آنتی بادی شده بودند.
گفتنی است که هیچ بیماری با پاسخ آنتی بادی به دلیل کرونا فوت نکرد. همچنین، هیچ بیماری که آنتی بادی های درمانی tixagevimab و cilgavimab را دریافت کرده بود، مبتلا به عفونت کرونا نشد. این دو آنتی بادی به بخش های غیر همپوشانی پروتئین اسپایک ویروس کرونا متصل شده و از اتصال ویروس به سلول ها و عفونت آن جلوگیری می کنند.
دکتر اولیلا در ادامه گفت: یافته های ما مبتنی بر منابع فراوانی است که نشان می دهد بیماران مبتلا به بدخیمی های هماتولوژیک پاسخ ضعیفی به واکسیناسیون کرونا دارند. نکته مهم این است که بسياري از این بیمارانی که در ابتدا به واکسن کرونا پاسخ نداده اند، در واقع به دوز تقویتی پاسخ خواهند داد.
اولیلا همچنین خاطرنشان کرد :علاوهبراین، وقتی نتایج را بررسی کردیم، متوجه شدیم که مرگ و میر ناشی از کووید- ۱۹ در جمعیت بیمارانی که بررسی کردیم، فقط در افرادی رخ می دهد که آنتی بادی های غیرقابل شناسایی داشتند و هیچ فردی که آنتی بادی درمانی پیشگیرانه دریافت کرده بود، مبتلا به کرونا نشد.
بر اساس نتایج دریافتی، دکتر اولیلا تجویز دوزهای تقویت کننده واکسن (vaccine) کرونا برای بیماران و اولویت بندی آنتی بادی درمانی پیشگیرانه را تشویق می کند. اودر انتها گفت:این شواهدی در دنیای واقعی است و این اقدامات می تواند جان انسان ها را نجات دهد.
شرح کامل این پژوهش و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی CANCER منتشر شده است.
- 13
- 5