زیست شناس محاسباتی بریتانیا، دکتر «اندرو استیل» اخیرا کتابی درباره طول عمر انسان ها منتشر کرده و در آن مدعی شده که شاید بالاخره بتوانیم با کمک گروه جدیدی از داروها سرعت پیری را کم و تا ۲۰۰ سال زندگی کنیم. این داروها که در حوزه ای موسوم به «سنولیتیک» توسعه پیدا می کنند می توانند سلول هایی را از بین ببرند که باعث تخریب بافت ها و در نتیجه پیری می شوند.
دکتر استیل در کتاب خود می گوید داروهای ضدپیری همین حالا به شواهد امیدوارکننده ای دست یافته اند و میتوانند ظرف دهه آینده در بازار عرضه شوند. او ادامه می دهد: «فکر نمی کنم سقف مطلقی برای حداکثر طول عمر بشر قابل تعیین باشد. دلیل فیزیکی یا بیولوژیکی خاصی به نظرم نمی آید که مانع از افزایش طول عمر به ۲۰۰ سال شود.»
این داروها در نهایت میتوانند «سلول های زامبی» را که در علم با نام سلول های پیری شناخته میشوند، از بین ببرند. با آغاز فرآیند پیری، این سلول ها دیگر تقسیم نمی شوند و درون بدن تجمع پیدا می کنند. آن ها سرانجام ترکیباتی را از خود منتشر می کنند که باعث افزایش سرعت فرآیند پیری می شود.
داروهای ضدپیری به بازار می آیند؟
یکی از این داروها در سال ۲۰۲۰ در آزمایشی روی موش ها توانست به بهبود عملکردهای فیزیکی و افزایش طول عمر (Longevity) کمک کند. با توجه به این که عملکردهای ژنتیکی در انسانها و موش ها تقریبا مشابه یکدیگر است، بسیاری باور دارند که ما هم می توانیم از این داروها استفاده کنیم.
افزایش طول عمر همواره ایده ای جذاب برای بشر بوده است. بسياري از دانشمندان دهه هاست که سعی دارند به طور کامل فرآیند پیری را معکوس کنند. با این حال، اکثر کسانی که به طور واضح از تلاش برای دستیابی به این مهم خبر داده اند، ثروتمندان جهان از جمله جف بزوس هستند. او از طریق استارتاپ Altos Labs سعی کرده با گردآوری نوابغ دنیا به مبارزه با مرگ برود.
- 19
- 3