به گزارش مهر، این تست سطح آنتی بادی های خنثی کننده بیماری را در یک قطره خون ردیابی و به شخص کمک می کند میزان آسیب پذیری فرد در مقابل کووید ۱۹ را ارزیابی کند.
پس از واکسیناسیون کووید ۱۹ اندازه گیری سطح آنتی بادی خنثی کننده در نمونه خون فرد روشی مفید برای سنجش میزان ایمنی شخص در مقابل این بیماری است.
به طور معمول برای اندازه گیری سطح آنتی بادی در نمونه خون به تجهیزات آزمایشگاهی نیاز است ولی در اوایل شیوع پاندمی جمعی از محققان MIT به دنبال روشی ساده برای توسعه تستی جهت انجام این کار در خانه بودند.
محققان برای این منظور فن آوری را بررسی کردند که در هم اکنون در تست های سریع کووید ۱۹ بکار می رود. برخلاف تست های سریع آنتی ژن کووید ۱۹، تست جدید نیازمند یک نمونه کوچک خون است.
نمونه نخست این تست در تحقیقی جدید همراه یک دستگاه مخصوص برای ایجاد سوراخ در انگشت برای دستیابی به نمونه خون ارائه شده است. در مرحله بعد قطره خون به یک قطره چکان حاوی واکنش دهنده های خاص منتقل می شود. این واکنش دهنده حاوی پروتئین های ویروسی کووید ۱۹ است که با ذرات بسیار ریز طلا برچسب گذاری اند.
ایده اصلی آن است که آنتی بادی ها در نمونه خون فرد با ذرات ریز طلا که به پروتئین های ویروسی متصل هستند، واکنش نشان میدهند و بدین ترتیب هنگامیکه قطراتی از نمونه ترکیبی روی نوار تست قرار می گیرد، پروتئین های جذب شده توسط آنتی بادی به شکل خط مثبت می درخشند.
به گفته پژوهشگران در مرحله بعد یک اپ موبایل میتواند میزان خط ایجاد شده را بسنجد و در نتیجه سطح آنتی بادی با کمک نمونه خون قابل اندازه گیری خواهد بود.البته باید توجه داشت آنتی بادی های خنثی کننده فقط قسمتی از واکنش پیچیده و چند وجهی سیستم ایمنی به عفونت های ویروسی هستند.
شناسایی افرادی که آنتی بدن شان در مقابل ویروس کووید ۱۹ اندک است، سبب می شود از لایه های اضافی محافظتی مانند ماسک برای جلوگیری از ابتلا به بیماری استفاده شود.
پژوهشگران هم اکنون در جستجوی شریک تجاری هستند تا این تست را به بازار عرضه کنند. تحقیق مذکور در ژورنال Cell Reports Methods منتشر شده است.
- 17
- 2