دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۷ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۳۱۶۶
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

فرضیه تمساح( Crocodile Hypothesis) چگونه به افراد کم شنوا کمک می کند؟

فرضیه تمساح,کم شنوایی
پژوهشگران دانشگاه" اوپسالا" سوئد اظهار نموده اند فرضیه جدیدی بنام فرضیه تمساح( Crocodile Hypothesis) میتواند به اشخاص مبتلا به کم شنوایی کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی، بیش از ۱.۲ میلیارد نفر در سراسر جهان دچار کم شنوایی هستند. از سوی دیگر تمساح ها که میتوانند تا ۷۰ سال عمر کنند از شنوایی عالی در طول تمام عمر خود برخوردار هستند. یکی از دلایل این است که تمساح ها میتوانند سلول های مویی تازه ایجاد کنند. اخیرا یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه اوپسالا در حال بررسی علت آن هستند. پژوهشگران امیدوارند درک بیولوژی تمساح ها بتوانند برای افردی که کم شنوایی دارند مفید باشد.

" هلگه راسک اندرسن"( Helge Rask- Andersen) استاد گوش شناسی دانشگاه اوپسالا و یکی از پژوهشگران این مطالعه بیان کرد:به نظر میرسد که سلول های مویی جدید از فعال شدن سلول هایی به نام سلول های پشتیبان( support cells) تشکیل شده اند که این سلول ها به تمساح هایی که ساختار سلولی خاصی دارند و به نظر میرسد انسان فاقد آن ساختار هستند، متصل است. فرضیه ما این است اعصابی که تکانه هایی را از مغز حمل می کنند و با نام" اعصاب وابَران"( efferent nerves) شناخته میشوند ، باعث رشد مجدد این ساختار می شوند.  

به آن دسته از سلول های عصبی که پیام های الکتریکی را از مرکز دستگاه عصبی بدن به سوی بیرون می برند در پزشکی وابَران گفته می شود. یاخته هایی که این پیام ها را در خلاف جهت وابَران یعنی به سوی مرکز دستگاه عصبی می آورند، آوران نام دارند.

کم شنوایی مشکلات قابل توجهی برای افراد ایجاد می کند و اغلب بر کیفیت زندگی افراد تأثير منفی می گذارد. شایع ترین علت کم شنوایی نارسایی گیرنده های گوش است و این گیرنده ها در انسان قابل بازسازی نیستند. با این حال، آنها امکان دارد در موجودات غیر پستاندار مانند تمساح ها وجود داشته باشند به دلیل آن که آنها با وجود عمر ۷۰ ساله همچنان شنوایی قوی در طول زندگی خود دارند.

فرضیه تمساح,کم شنوایی

این مسئله که حیوانات در صورت آسیب دیدگی میتوانند به سرعت سلول های مویی گوش خود را بازسازی کنند، شناخته شده است ولی حقیقتا معلوم نیست که این امر چگونه انجام می شود. تمساح ها شنوایی بسیار خوبی دارند که این ویژگی برای حضور در خشکی و زیر آب مناسب است. یکی از ویژگی های متمایز آنها این است که حساسیت گیرنده ها به سطوح مختلف تحت تاثیر دمای خارجی قرار می گیرد و این مسئله آن ها را برای انواع مختلف خطرات در محیط های مختلف یک گزینه عالی می سازد.

گوش تمساح در این مطالعه جدید توسط محققان گوش بیمارستان دانشگاه اوپسالا به همراه محققان دانشگاه اوپسالا مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد کمی از گروه های تحقیقاتی در دنیا، گوش داخلی تمساح را مورد مطالعه قرار داده اند. محققان در این مطالعه از میکروسکوپ الکترونی و فن آوری های مولکولی استفاده کرده اند.

فرضیه تمساح,کم شنوایی

یک کشف جالب این بود که ذرات سلولی کوچکی در گوش تمساح ترشح می شود. این ذرات شبیه اگزوزوم ها( exosomes) هستند و میتوانند آنزیم هایی ترشح کنند که شکسته میشوند یا غشایی را تشکیل میدهند که مژک های گوش به هنگام ورود صدا به آن سابیده می شوند. اگزوزوم ها، کیسه های هوایی و حفره های کوچکی را تشکیل می دهند که خم شدن مژک ها را با رسیدن ارتعاشات صوتی به گوش آسان تر می کنند.

یک فرضیه این است که این امر حساسیت به صدا را افزایش می دهد و باعث بهبود شنوایی می شود. هلگه راسک اندرسن گفت:امیدوارم در آینده درک کنیم که تمساح ها چگونه سلول های مویی خود را بازسازی می کنند تا در نهایت بتوانیم از آن در آینده برای کمک به افراد استفاده کنیم.

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش