پژوهشگران دانشگاه ملی تسینگ هوآ تایوان در مطالعه جدیدشان از توسعه میکروژل هایی که قابلیت ترمیم آسیب های مغزی را دارند، خبر داده اند.
به گزارش ایسنا، آسیب مغزی (Brain injury) نوعی آسیب است که در مغز یک موجود زنده رخ می دهد. آسیب های مغزی را می توان به چند طریق طبقه بندی کرد. آسیب مغزی اولیه و ثانویه اشاره به فرایندهای آسیب و آسیب مغزی متمرکز و پراکنده اشاره به دامنه یا موقعیت آسیب مغزی دارند. ترمیم آسیب مغزی یکی از دلهره آورترین چالش های پزشکی است. افرادی که دچار آسیب های مغزی تروماتیک/ضربه مغزی شده اند، ممکن است در طول زندگی عواقب ناشی از این ضربه را تجربه کنند.
اما آیا میتوان بافت آسیب دیده مغز را ترمیم کرد؟ بافت مغز به طور باورنکردنی انعطاف پذیر است و می تواند ترمیم شود، اما التهاب و زخمی که در اثر آسیب ایجاد می شود، می تواند مانع از این امر شود.
در یک مطالعه جدید، پژوهشگران دانشگاه ملی تسینگ هوآ تایوان به سرپرستی "شانگ هو هو"، میکروژلی را توسعه داده اند که از روند از بین رفتن بافت مغز پس از آسیب شدید محافظت می کند و ترمیم عملکرد عصب ها را بهبود می بخشد. پژوهشگران این مطالعه با استفاده از آزمایش ها روی مدل های موش نشان دادند که این میکروژل تزریقی در عرض ۲ هفته تشکیل رگ های خونی را ۲۵۰ درصد بهبود می بخشد. این میکروژل ها می توانند در کلینیک ها در بخش عصب درمانی استفاده شوند.
در این تصویر میکرو هیدروژل متخلخل رسانا (دایره های سبز) و ناحیه پوشیده شده توسط ذرات رسانا (اشکال چند رنگ) نشان داده شده است.
نتایج این پژوهش در مجله "Nature Communications" منتشر شده است.
- 9
- 3