نتایج مطالعه جدیدی نشان می دهد وقتی دو نفر با هم روی موضوعی کار می کنند، اتفاق عجیب و نسبتاً شگفت انگیزی برای مغز آنها رخ می دهد.
نتایج مطالعه جدیدی نشان می دهد وقتی دو نفر با هم روی موضوعی کار می کنند، اتفاق عجیب و نسبتاً شگفت انگیزی برای مغز آنها رخ می دهد. نورون های مغزی مناطقی از مغز هر دو نفر در شرایط همکاری مشترک، فعال می شود و مغز آن ها به عنوان یک سیستم واحد، به صورت خلاقانه به حل مسائل می پردازد؛ گویی مناطق خاصی از مغز دو نفر در اثر همکاري مشترک به صورت همگام سازی شده میتواند با قدرت بیشتری به حل مسائل بپردازد.
این یافته ها نشان می دهند وقتی به صورت گروهی کار می کنیم، می توانیم روی فعالیت عصبی- مغزی یکدیگر تأثیرگذار باشیم و به نتایج بهتری دست پیدا کنیم.
همکاری دو نفر روی یک پروژه، مغز آنها را به یک سیستم واحد مغزی تبدیل می کند
در مطالعه انجام شده، از ۲۹ جفت داوطلب خواسته شد تا فضای داخلی یک اتاق مجازی را از طریق صفحه لمسی به گونه ای طراحی کنند که برای هر دوی آن ها رضایت بخش باشد. محققان علاوه بر نظارت بر فعالیت مغز آن ها از طریق تکنیک طیف سنجی عملکردی مادون قرمز، وضعیت تماس چشمی آنها را نیز مورد بررسی قرار دادند.
محققان از تکنیک های پردازش و مدل سازی خاصی استفاده کردند که می تواند تعاملات اجتماعی شامل تماس چشمی را در مناطق خاصی از مغز پایش کند.
«یاسویو میناگاوا»، روانشناس و یکی از محققان این مطالعه از دانشگاه کیو در ژاپن می گوید: «نورون های عصبی مغز به صورت هم زمان با نورون های عصبی مشابه مغز فردی که با وی همکاري می کنیم، فعال می شوند. زمانی که دو نفر با هم روی موضوعی همکاری می کنند، شبیه به این است که دو مغز به عنوان یک سیستم واحد برای حل خلاقانه مسائل عمل می کنند.»
در این آزمایش فعالیت مغزی هر فرد به صورت انفرادی و به صورت گروهی مورد بررسی قرار گرفته است که نشان می دهد نواحی گیجگاهی فوقانی و میانی مغز و همچنین بخش های خاصی از قشر جلوی مغز در نیمکره راست مغز دو نفر با یکدیگر همگام سازی می شود.
- 18
- 5