بسیاری از افراد به دلایل مختلف، وعده صبحانه را حذف می کنند. تا کنون مطالعات مختلفی به آسیب زا بودن این عادت اشاره داشته است، اما یافته های جدید نشان می دهد این عمل می تواند موجب تولید سموم توسط باکتری های موجود در بدن شود.
به گزارش صدا و سیما، جمعی از محققان دانشگاه کارولینای شمالی در مطالعات جدید خود دریافتند: باکتری های بدن همچنین میتوانند گرسنه شوند و این گرسنگی باعث ترشح سمومی توسط آنها می شود که ما را بیمار می کند.
دکتر آدام روزنتال، استادیار دپارتمان میکروبیولوژی و ایمونولوژی، و گروهی از هکارانش در دانشگاه هاروارد، با موفقیت نشان داده اند که سلول های ژنتیکی یکسان در یک جامعه باکتریایی عملکرد های متفاوتی دارند. برخی از آن ها عادی رفتار می کنند، در حالیکه برخی دیگر امکان دارد افراد را بیمار کنند.
دکتر روزنتال در این زمینه می گوید: باکتری ها (Bacterium) بسیار متفاوت تر از آن چه که ما تصور می کردیم، رفتار می کنند. حتی وقتی جامعه ای از باکتری ها را مطالعه می کنیم که همگی از نظر ژنتیکی یکسان هستند، همه آنها یکسان عمل نمی کنند. ما می خواستیم دلیل این موضوع را بدانیم.
برای انجام این کار، محققان از دستگاهی ساخته شده از فناوری جدید توسعه یافته به نام مولد قطرات میکروسیال استفاده کردند. آنها از یک باکتری میله ای شکل برای آزمایش استفاده کردند که عمدتاً در روده انسان و سایر مهره داران، حشرات و خاک یافت می شود. این گروه بطور مؤثر سلول های باکتریایی منفرد را به واحد هایی مجزا تقسیم کردند تا هر سلول جداگانه را رمزگشایی کنند. بررسی های انجام شده نشان داد که سلول های C. perfringens که به خوبی تغذیه میشوند، سم تولید نمی کنند و تولید سموم توسط باکتری هایی انجام می شود که گرسنه می مانند.
در واقع اگر ما تغذیه مناسبی داشته باشیم و مواد مغذی کافی به بدن خود بدهیم، شاید بتوانیم رفتار سلول های تولید کننده سموم را کمی بهتر کنیم.
این گروه سپس سلول های مضر را در معرض ماده ای به نام استات قرار دادند تا مشخص کنند تاثیر آنتی بیوتیک ها روی سلول های فوق چگونه است. مطالعات انجام شده نشان می دهد در پی مصرف آنتی بیوتیک، سطح سم بطور کامل در جامعه باکتریایی کاهش یافته و همچنین تعداد سلول های مضر کم شد.
در حالی که این یافته ها به بسياري از سوالات موجود در این حوزه پاسخ داده است، هنوز چند مورد باقی مانده است. دکتر روزنتال کنجکاو است که بداند آیا عوامل محیطی خاصی وجود دارد که میتواند تولید سموم را در انواع دیگر عفونت ها فعال کند یا اینکه این رفتار فقط در باکتری های C. perfringens دیده می شود.
شرح کامل این یافته ها در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Microbiology منتشر شده است.
- 11
- 1