محققان در پژوهشی متوجه شده اند افرادی که روزانه ۳۰ گرم آجیل (Nuts) مصرف می کنند، کم تر در معرض افسردگی قرار دارند.
دانشمندان اسپانیایی در مطالعه جدیدی دریافته اند که مصرف روزانه یک مشت آجیل می تواند با کاهش ۱۷ درصدی ریسک ابتلا به افسردگی همراه باشد. آن ها می گویند کسانی که روزانه ۳۰ گرم مغزهای مقوی مثل گردو، بادام، پسته، فندق و غیره مصرف می کنند، کمتر مبتلا به بیماری افسردگی تشخیص داده شده اند.
به گزارش ایندیپندنت، پژوهشگران با بررسی داده های مربوط به بیش از ۱۳ هزار نفر در بازه سنی ۳۷ تا ۷۰ سال در پایگاه اطلاعاتی بیوبانک بریتانیا از سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۰، متوجه شده اند که خوردن آجیل می تواند به افزایش سلامت مغز کمک کرده و ریسک ابتلا به افسردگی را کاهش دهد. این افراد در ابتدای پژوهش هیچ علامتی مبنی بر افسردگی نداشتند.
آجیل چگونه به بهبود سلامت مغز کمک می کند؟
اگرچه محققان دقیقاً توضیح نداده اند که این مواد خوراکی چگونه می توانند جلوی بروز افسردگی را بگیرند، ولی این گمانه زنی را مطرح کرده اند که خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی آجیل میتواند در مغز نقش محافظتی ایفا کند.
دانشمندان می گویند آجیل حاوی مواد مغذی مهمی است که در قالب مواد زیست فعال نظیر فنول ها یا فیتواسترول ها، ریزمغذی های اساسی، فیبر، پروتئینهای باکیفیت، اسیدهای چرب غیراشباع تکی و چندگانه و ویتامین ها خود را نشان می دهد.
شرکت کنندگان این تحقیق از طریق پرسش نامه اعلام کرده بودند که چقدر آجیل مصرف کرده اند. وضعیت افسردگی یا مصرف داروهای ضدافسردگی هم در طول دوره مطالعه به صورت خوداظهاری به پزشکان اعلام می شد. در پایان مشخص شد افرادی که روزانه ۳۰ گرم آجیل خورده بودند، ۱۷ درصد کمتر از افرادی که این مغزها را مصرف نمی کردند، در معرض ریسک افسردگی قرار گرفتند.
محققان می گویند یافته های آنها صرف نظر از عواملی مثل سبک زندگی، بیماری ها و شاخص توده بدنی است که شاید بر سلامت روان اثر بگذارند. مصرف ۳۰ گرم آجیل معادل تقریبی ۲۰ بادام، ۱۰ فندق برزیلی، ۱۵ بادام هندی، ۴۰ بادام زمینی یا ۳۰ پسته است.
اگرچه محققان در این مطالعه یک رابطه علت و معلولی را کشف نکرده اند، ولی از کشف رابطه ای معنادار بین مصرف آجیل و حفظ سلامت مغز خبر داده اند.
نتایج این پژوهش در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است.
- 18
- 3