دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۰۶ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۳۵۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کشف یک دارو موثر برای درمان سرطان مغز

سرطان مغز,کشف یک دارو موثر برای درمان سرطان مغز
دارویی که درمان سرطان مغز را متحول خواهد کرد.

مخترع و دانشمند یک درصد برتر جهان از پایان یک طرح تحقیقاتی برای تهیه داروی موثر بر بیماری های دستگاه عصبی مرکزی و سرطان مغز خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمودرضا جعفری، دیروز ۵ شهریورماه، در نشست خبری طرح های تحقیقاتی پایان یافته دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در سالن شورای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در خصوص نتایج طرح تیم تحقیقاتی با عنوان "تهیه نانولیپوزوم های دوکسورو بیسین هدفمند شده با گلوتاتیون و مشتقات آن و بررسی عبور از سد خونی مغزی در درمان سرطان مغز"، اظهار کرد: به علت وجود سد خونی مغزی، بیشتر داروهای موجود امکان ورود به محیط مغزی و اثر بر روی سلول های سرطانی را ندارند.

وی افزود:در تحقیق حاضر گلوتاتیون که دارای گیرنده ای روی این سد است بر سطح نانوذرات لیپوزومی متصل و موجب می شود که این نانو ذرات (Nanoparticle) بتوانند از سد خونی مغزی عبور کرده و در دسترس سلول های نامیرای انواع سرطان مغز قرار گیرند و در نهایت باعث از بین رفتن سلول های سرطانی شوند.

جعفری افزود: مشابه این طرح در خارج از کشور و در لایدن هلند انجام شده و در حال گذراندن فاز دو بالینی برای تایید و ورود تجاری به بازار است. روش ابداعی در دانشکده داروسازی مشهد نسبت به مشابه خارجی ساده تر و مقرون به صرفه تر است و در صورت گذراندن موفقیت آمیز مراحل تایید، وارد مرحله تجاری سازی خواهد شد. این دارو علاوه بر سرطان مغز برای درمان بیماری ام اس و بیماری هایی که سیستم عصبی مرکزی و مغز را درگیر می کند موثر است.

تاثیر شیر شتر بر درمان بیماری آسم و انسداد مزمن ریه

در ادامه نشست، دکتر محمد حسین بسکابادی، دکترای فیزیولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تحقیقی در خصوص بررسی اثر شیر شتر بر تغییرات ریوی مدل تجربی بیماری انسداد مزمن ریه (CPOD)، در موش های صحرایی تصریح کرد : در این تحقیق اثر شیر شتر بر بیماری آسم و بیماری انسداد مزمن ریه که عامل اصلی آن سیگار است، بررسی شد.

وی بیان کرد :برای اولین بار در کشور توانستیم یک مدل بیماری انسداد مزمن ریه (Lung) در حیوانات ایجاد کنیم. موش های صحرایی را به مدت دو ماه و هر روز در معرض دود ۵ عدد سیگار قرار دادیم، به ازای هر کیلوگرم وزن، یک سی سی شیر در گروه های مختلف به آن ها خوراندیم و معیارهای مشخصی را اندازه گرفتیم.

بسکابادی اضافه کرد:تقریبا در تمامی معیارها در گروه هایی که با دوز بالای شیر شتر درمان شده بودند اثر بهبودی آن از اثر دگزامتازون به (عنوان شاهد مثبت)، بیشتر بود. ما همچنین بعد از ایجاد مدلی از آسم در حیوان و خوراندن دوز مشخصی از شیر شتر به گروه های مختلف، معیارهای متعددی را اندازه گرفتیم، همه معیارهایی که اندازه گیری کردیم بهبود پیدا کردند و نکته قابل توجه این بود که میزان بهبود در گروهی که با دوز زیاد شیر شتر درمان شده بودند نسبت به گروه شاهد مساوی یا بیشتر بود.

این استاد دانشگاه گفت: مشکلات مالی یکی از مهمترین موانع پیش روی طرح های تحقیقاتی و از جمله این طرح تحقیقاتی است.

استفاده از پودر پلاکت برای درمان زخم ها

در بخش دیگری از نشست حمیدرضا رحیمی، دانشیار پزشکی ملکولی و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص طرحی با عنوان "مقایسه پلاسمای غنی از پلاکت لیوفیلیزه با پلاسمای غنی از پلاکت تازه در فاکتورهای رشد شامل VEGF و TGF-& beta و بررسی ایمنی پلاسمای غنی از پلاکت لیوفیلیزه"، اظهار کرد: PRP (پلاسمای غنی شده از پلاکت) در مباحث زیبایی و جوان سازی پوست، جلوگیری از ریزش مو ، زخم های متعدد ناشی از آکنه و جوش های غرور جوانی و ... کاربرد دارد.

وی افزود:یکی از استفاده های PRP برای بهبود زخم است؛ زیرا حجم قابل توجهی از فاکتورهای رشد دارد. پلاکت نقش انعقاد خون داشته اما در داخل هر پلاکت مقدار زيادي فاکتور رشد است که این فاکتورها وقتی تغلیظ و تجمیع شوند می توانند بسیار تاثیرگذار باشند.

رحیمی با بیان اینکه پلاسمای غنی شده از پلاکت بر درمان زخم ها از جمله زخم های پای دیابتی، زخم های سوختگی، زخم بستر و... تاثیر دارد، عنوان کرد: در بسیاری از مواقع برای اینکه PRP بگیریم، باید از فرد خون گرفته، پلاکت آن را جدا، تغلیظ و دوباره به فرد تزریق کنیم اما در این بیماران خاص به دلیل کم خونی و ... خون گرفتن شرایط را برای بیمار سخت می کند به همین دلیل به فکر جایگزینی برای این موضوع افتادیم که استفاده از پودر پلاکت است.

دانشیار پزشکی ملکولی و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد :پلاکت خون عمر بسیار کوتاهی دارد و ۵ روز بیشتر عمر نمی کند. وقتی از فردی خون گرفته می شود بعد از ۵ روز پلاکت را معدوم می کنند اما همین زباله برای ما قابل استفاده است؛ زیرا ما به دنبال انعقاد خون نیستیم و دنبال فاکتورهای رشد هستیم.

وی ادامه داد :با هماهنگی که با سازمان انتقال خون انجام شد، پلاکتی که تبدیل به زباله شده را تحویل گرفته و از آن پودر پلاکت تهیه می کنیم که این پودر پلاکت قابل استفاده برای درمان زخم ها است. در این طرح تحقیقاتی اثبات کردیم بین پودر پلاکتی که از فرآورده های منقضی شده انتقال خون تهیه شده با پلاکت تازه گرفته شده از یک فرد جوان سالم هیچ تفاوتی وجود ندارد.

رحیمی خاطرنشان کرد :امیدواریم به زوردی بعنوان یک محصول سلول های بنیادی و دانش بنیان در پژوهشکده بوعلی این پودر پلاکت را تولید کنیم و به عنوان یک محصول دانش بنیان از فرآوری محصولات و فرآورده هایی که تاریخ انقضاء آن ها گذشته و دور ریخته می شود، مجوز آن را از سازمان غذا و دارو بگیریم.

دانشیار پزشکی ملکولی و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص طرح تحقیقاتی دیگری در زمینه زردچوبه و استفاده از آن برای درمان زخم های مختلف، گفت: طرح دیگر ما "بررسی اثر نانومیسل کورکومین بر بیان ژن های mexB- Ampc mexF- mexD- oprD در سودوموناز آیروژیناز مقاوم به آنتی بیوتیک “ در زمینه تاثیر کورکومین موجود در زردچوبه بر شکستن مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک بود.

او اضافه کرد: یکی از عفونت های خطرناکی که افراد دچار سوختگی دچار آن می شوند عفونت باکتری به نام سودوموناز آیروژیناز است. سویه هایی از این باکتری وجود دارد که تقریبا به همه انواع مختلف آنتی بیوتیک ها مقاوم است. با توجه به تحقیقاتی که قبلا انجام شده، متوجه شدیم کورکومین می تواند مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک را شکسته و از بین ببرد.

رحیمی گفت: تعداد قابل توجهی باکتری مقاوم به انواع آنتی بیوتیک ها را از بخش بالینی بیمارستان امام رضا (ع) تهیه، صحت سنجی و ثابت کردیم که این یک باکتری به شدت مقاوم است. این باکتری (Bacterium) را با غلظت های مختلف عصاره زردچوبه که به روش نانو تولید شده در یک محیط قرار دادیم و بعد ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک را از باکتری که مدتی در معرض زردچوبه بود، بررسی کردیم.

دانشیار پزشکی ملکولی و سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص اهداف این تحقیق گفت: هدف این است پمادی برای بخش های سوختگی تهیه شود تا هنگامی که سوختگی را پانسمان می کنند از این پماد نیز روی سوختگی بزنند. این پماد علاوه بر بهبودی سوختگی از عفونت های مقاوم نیز جلوگیری می کند.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش