به گزارش مهر به نقل از مدیکال نیوز، محققان تخمین می زنند که بین ۱۴ تا ۱۵ درصد از جمعیت جهان میگرن را تجربه می کنند. میگرن یک اختلال عصبی است که باعث سردردهای شدید و علایم دیگری می شود که می تواند بر زندگی روزمره فرد تأثیر بگذارد.
مطالعات قبلی حملات میگرنی را با افزایش خطر سایر بیماری ها از جمله سکته مغزی (stroke)، فشار خون بالا ، صرع، وزوز گوش و سندرم روده تحریک پذیر مرتبط دانسته اند.
علاوه بر این، تحقیقات گذشته نشان می دهد افرادی که سردردهای میگرنی را تجربه می کنند امکان دارد احتمال ابتلاء به برخی سرطان ها از جمله سرطان سینه (Breast cancer) نیز در آن ها افزایش یابد.
اکنون، محققان مرکز سرطان (cancer) در بیمارستان غرب چین در دانشگاه سیچوان، در مطالعه جدیدی ارتباط ژنتیکی احتمالی بییگرنن م و سرطان سینه را شناسایی کرده اند.
به گفته محققان، هم میگرن و هم سرطان سینه با تغییرات در سطح استروژن مرتبط هستند. سطوح بالای استروژن میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در افراد افزایش دهد.
علاوه بر این، شدت و فراوانی حملات میگرن در زنان می تواند تحت تأثیر تغییر سطح استروژن در طول چرخه قاعدگی، مرحله یائسگی (Menopause) یا بارداری قرار گیرد.
در چند سال گذشته ، تعدادی از مطالعات به بررسی ارتباط بالقوه بین میگرن و سرطان سینه پرداخته اند. با این حال، نتایج متفاوت بوده است.
برای مطالعه جدید، محققان داده های ژنتیکی میگرن از پنج مطالعه ترکیبی بر روی بیش از ۱۰۲۰۰۰ فرد مبتلا به میگرن و بیش از ۷۷۱۰۰۰ فرد کنترل را بررسی کردند.
با این داده ها، دانشمندان از تجزیه و تحلیل تصادفی مندلیفی برای جستجوی رابطه بین میگرن و سرطان سینه استفاده کردند.
در پایان این مطالعه، محققان گزارش کردند که زنان مبتلا به هر نوع میگرن در معرض خطر ابتلاء به سرطان پستان و سرطان سینه (Breast cancer) مثبت گیرنده استروژن (ER) هستند.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تأکید دارند.
- 18
- 2