دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۰ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۲۰۵۰۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

مولکول‌های ضد سرطان ساخته شد

مولکول‌های ضد سرطان,مولکول
شیمی دانان پیشگام دانشگاه ییل (Yale) روش جدیدی برای ایجاد مولکول های ضد سرطانی امیدوارکننده ابداع کرده اند که آنها را از بی مهرگان دریایی در آب های استوایی تکثیر کرده اند.

به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، شیمی دانان دانشگاه ییل با موفقیت روشی را برای سنتز هشت ترکیب ضد سرطانی که در ابتدا در گروهی متمایز از بی مهرگان دریایی به نام خزه زیان (bryozoans) یافت می شد، رمزگشایی کردند.

این کشف نشان دهنده یک نقطه عطف حیاتی در بهره برداری از منابع ضد سرطانی قدرتمند طبیعت است.

این ترکیبات که به دلیل ساختارهای مولکولی پیچیده خود شهرت دارند، مدتهاست شیمی دانان آلی را در سطح جهان به دلیل خواص ضد سرطانی امیدوارکننده مجذوب خود کرده اند. با این حال، تلاش های قبلی برای تکرار و بازآفرینی این ساختارهای پیچیده در آزمایشگاه بی فایده بود.

به گفته این تیم پژوهشی، پیامدهای این نقطه عطف، عمیق است و راه های جدیدی را برای بررسی سرطان و پیشرفت دارویی ارائه می دهد.

پژوهشگران با سنتز این ترکیبات که اکنون قابل دستیابی است، آماده هستند تا مکانیسم های عمل آن ها را تجزیه و تحلیل کنند و به درمان و مبارزه با سرطان بپردازند.

پژوهشی چالش برانگیز

دانشمندان دانشگاه ییل نزدیک به سه دهه است که مجذوب یک گروه منحصر به فرد از ترکیبات ضد سرطانی کشف شده در خزه زیان که بی مهرگان دریایی رشد یافته در آب های گرم سیری هستند، شده اند.

این ترکیبات که با آرایش پیچیده حلقه های اکسید شده و اتم های نیتروژن شناخته میشوند، به دلیل ساختار متراکم و پیچیده شان، چالش مهمی برای شیمی دانان آلی در سراسر جهان ایجاد کرده اند و با وجود تلاش های گسترده، تکرار و بازآفرینی این ترکیبات در محیط های آزمایشگاهی یک هدف دست نیافتنی باقی مانده است.

خزه زیان جانورانی بی مهره کوچک و باهم زی هستند که معمولاً اسکلت هایی از جنس کلسیم کربنات می سازند و در ظاهر شبیه به مرجان دریایی هستند. خزه زیان پالوده خوارند، یعنی با شاخک های تاج مانند آب را برای به دست آوردن غذا از صافی خود می گذرانند.

تاکنون بیش از ۴۰۰۰ گونه از خزه زیان شناسایی شده اند. یک سرده از خزه زیان، تک زی است و دیگر سرده ها باهم زی هستند. بیشتر گونه های دریایی از خزه زیان در آب های گرمسیری زندگی می کنند، ولی چند گونه هم در درازگودال های اقیانوسی و برخی نیز در آب های قطبی سکونت دارند.

خزه زیان در سطح جهانی بعنوان یک مخزن امیدوار کننده برای کشف داروهای جدید شناخته شده اند. به گفته پژوهشگران، بسیاری از مولکول های مشتق شده از آنها به عنوان عوامل ضد سرطانی بالقوه مورد بررسی قرار گرفته اند که نشان دهنده اهمیت بالقوه آنها در توسعه داروهاست. با این حال، ماهیت پیچیده این مولکول ها اغلب مانع پیشرفت بیشتر می شود.

پژوهشگران در پیگیری گشایش این پتانسیل، تلاش خود را بر روی گونه ای از خزه زیان به نام Securiflustra securifrons متمرکز کردند و هدف آنها کشف ترکیبات درمانی آن بود.

ست هرزون (Seth Herzon) استاد شیمی در دانشگاه ییل و نویسنده این مطالعه می گوید:ما حدود یک دهه پیش روی این مولکول ها کار کردیم و اگرچه در آن زمان در بازآفرینی آن ها موفق نبودیم، اما درباره ساختار و واکنش شیمیایی آنها بینشی به دست آوردیم که به تفکر ما کمک کرد.

رویکردی نوآورانه

هرزون و تیمش با به کارگیری یک استراتژی جدید، سه تاکتیک محوری را اجرا کردند. در ابتدا آن ها ساخت یک ناجورحلقه یا حلقه هتروسیکلیک واکنشی را تا مراحل نهایی فرآیند به تعویق انداختند. این تیم تاکید می کند که چنین ناجورحلقه هایی حاوی عناصر متعدد هستند که اغلب، مشکلات واکنش پذیری ایجاد می کنند.

ترکیب ناجورحلقه یا هتروسیکلیک، گونه ای از ترکیب های حلقوی است که در اتم های حلقه های خود دستکم اتم دو عنصر متفاوت داشته باشد.

سپس پژوهشگران از چرخه های نوری اکسیداتیو به عنوان روشی برای ایجاد پیوندهای حیاتی در مولکول ها استقبال کردند. در میان این چرخه های نوری، واکنشی بود که شامل یک ناجورحلقه و اکسیژن مولکولی بود، مفهومی که در ابتدا توسط هری واسرمن از دانشگاه ییل در دهه ۱۹۶۰ مورد بررسی قرار گرفته بود.

در نهایت، هرزون و همکارانش تجزیه و تحلیل پراش الکترون میکروکریستالی (MicroED) را برای تجسم ساختار مولکولی اتخاذ کردند و محدودیت های روش های تعیین ساختاری مرسوم را در این زمینه تشخیص دادند.

نتیجه این رویکرد نوآورانه، هشت مولکول مصنوعی جدید با کاربردهای درمانی بالقوه شد که به چشم انداز پیشرفت های بیشتر در شیمی پیشگامانه اشاره می کند.

پژوهشگران می گویند آنها بر اساس وزن مولکولی خود با سایر مولکول هایی که در آزمایشگاه مطالعه کرده بودیم، مرتبط هستند، ولی از نقطه نظر واکنش پذیری شیمیایی، بعضی از بزرگ ترین چالش هایی را که ما تا به حال در مقابل داشتیم، حل کرده اند.

جزئیات این پژوهش در مجله ساینس (Science) منتشر شده است.

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش