به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس آلرت، این اندام مصنوعی که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا ابداع شده، یک تیموس مصنوعی است؛ ارگانی که برای سیستم ایمنی بدن اهمیت حیاتی دارد و می تواند سلول های T را تولید کند.
سلول های T، گلبول های سفید خون هستند که به طور طبیعی در بخشی از سیستم ایمنی بدن ما با بیماری مبارزه می کنند اما نسخه های این سلول ها که به طور مصنوعی مهندسی می شوند، اشکال خاص سلول های سرطانی را هدف قرار خواهند داد و به طور بالقوه دفاع طبیعی بدن را برای مبارزه با این بیماری تقویت می کنند.
در بدن انسان، غده تیموس در مقابل قلب قرار دارد و با استفاده از سلول های بنیادی خون سلول های T را که با عفونت در بدن مبارزه می کنند، می سازد؛ اما با مسن و یا بیمار شدن افراد، کارایی تیموس کاهش می یابد.
با این حال، محققان دانشگاه کالیفرنیا در پی چند آزمایش موفق شدند با استفاده از تیموس مصنوعی ابداعی خود سلول های بنیادی خون را به سلول های T تبدیل کنند که به بافت های سرطانی در حال رشد حمله کردند، اما به بافت سالم آسیبی نزدند.
علاوه بر این، سلول های عادی T بدن انسان بر اثر رشد سریع سرطان فرسوده می شوند و از سوی دیگر، برخی انواع این بیماری به سلول های T حمله می کنند و بنابراین به سلول های مصنوعی کمک کننده بسیار نیاز است.
یافته های این مطالعه در نشریه Nature Methods منتشر شده است.
- 17
- 3