به گزارش مهر به نقل از دیلی میل، طبق آمار سازمان بهداشت ملی آمریکای سالانه حدود ۳۳ هزار نفر در این کشور به دلیل جراحت یا بیمار، جراحی قرنیه انجام می دهند.
اما اکنون براساس تحقیقات دانشمندان دانشگاه استنفورد می توان سلول های قرنیه را به طور مستقیم به چشم بیمار تزریق کرد و دیگر نیازی به عمل جراحی نخواهد بود.
در همین راستا میلیون ها سلول قرنیه در آزمایشگاه «درمان سلول و ژن» این دانشگاه پرورش یافته است.
البته این روش جدیدی نیست. برخی محققان پیش از این سعی کردند سلول های قرنیه را به روش اهدا در آزمایشگاه پرورش دهند که البته بسیار چالش برانگیز است.
اما محققان استنفورد در این زمینه از سلول های اهدایی جسد به جای فرد زنده استفاده می کنند. سلول های مذکور در محلولی گرم در ظرف های پتری نگهداری می شوند که این امر به رشد سلول های قرنیه ای تازه و جوان منجر می شود.
سلول های پرورشی با استفاده از فناوری ذرات نانو مغناطیسی به چشم منتقل می شود. به عبارت دیگر سلول ها به وسیله ذرات نانو دارای مغناطیس می شوند و سپس به چشم بیمار تزریق می شوند. پس از مدتی نیز ذرات مغناطیسی از سلول جدا و در بدن دفع می شوند.
محققان تاکنون این روش را در ۱۱ بیمار آزمایش کرده اند و متوجه شدند این فرایند ایمن است.
نکته دیگری که سبب می شود این روش کاشت کارآمدتر باشد، آن است که نیازی نیست سلول های قرنیه ای به طور کامل با بیمار همخوانی داشته باشند. همچنین می توان به وسیله قطره های چشمی از بازپس زدن سلول ها در بیمار نیز جلوگیری کرد.
- 18
- 3