به گزارش ایسنا به نقل از دیلیمیل، حل مشکل خارش مزمن که اغلب در بیماران مبتلا به مشکلات پوستی و بیماریهای کبدی دیده میشود، دشوار است.
دانشمندان حاضر در این تحقیق یک مدار عصبی طولانی را آشکارسازی کردند که نقش آن در انتقال سیگنال خارش از نخاع به بدن حیاتی است. تیم علمی دریافت این ناحیه کهPBN)parabrachial nucleus )نام دارد در انتقال حس خارش نقش مهمی ایفا میکند.
برای رسیدن به این نتیجه، آنها نخست چگونگی ارسال سیگنالهای نخاعی توسط سلولهای نخاع به مغز را بررسی کردند.
مطالعات پیشین نشان داده بودند نورونهای نخاعی که مادهای شیمیایی موسوم به "گیرنده پپتید آزادکننده گاسترین"(GRPR) را بیان میکنند، در فرآیند خارش مزمن حیاتی هستند اما محققان اعتقاد داشتند نورونهای نخاعی که GRPR را بیان میکنند، ناحیهPBN را فعال میکنند.
به منظور آزمایش این ایده، آنها یک موش را به صورت ژنتیکی طوری اصلاح کردند که نورونهای بیانکننده ماده شیمیاییGRPR را به نور حساس کنند. زمانی که نور به این نورونها اعمال شد، واکنشی را در نورونهای نخاعی که وارد ناحیه PBN میشوند، ایجاد کردند.
این بدین معناست که نورونهای نخاعی بیانکننده GRPR ناحیه نخاعیPBN را فعال میکنند و این موضوع از ایده محققان حمایت میکند.
تیم علمی در واقع نقش مدار نخاعی PBN در فرایند خارش را تایید کرد چون نشان داد نورونهای موجود در این ناحیه هنگام رخداد خارش، فعالتر هستند.
زمانی که دانشمندان نورونهای مدار نخاعی PBN را سرکوب کردند، فرآیند خارش موشها متوقف شد.
این مطالعه راه را برای بررسی بیشتر مکانیسمهای این مدار مرکزی در فرآیند ارسال سیگنال خارش به مغز هموار میکند و هدفی بالقوه برای ارائه درمان خارش مزمن ارائه میدهد.
- 10
- 1