سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۰ - ۰۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۱۳۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

رابطه معنا دار خوردن هله هوله و آمار ابتلا به سرطان در زنان

چیپس,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
تحقیقات جدید ارتباط بین سرطان‌های مرتبط با چاقی و زنان بعد از یائسگی با وزن طبیعی که غذای نیمه آماده و هله هوله مصرف می‌کنند را نشان می‌دهد. محتویات غذا به اندازه مدیریت وزن به عنوان یک وسیله مهم در حفاظت در برابر ابتلا به انواع سرطان‌ها شناخته شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک تایمز، محققان دریافته‌اند که زنانی که دارای وزن طبیعی و رژیم غذایی با چگالی انرژی بالا هستند، ۱۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند.

 

نتایج نشان می‌دهد که داشتن وزن نرمال به سرعت به کاهش خطرات ابتلا به سرطان نمی‌انجامد.

 

بر کسی پوشیده نیست که خوردن بیش از حد هله هوله برای بدن خوب نیست، اما گاهی اوقات مردم فکر می‌کنند که تا زمانی که اضافه وزن نداشته باشند، مشکلی نخواهند داشت.

 

با این حال، مطالعه جدید نشان می‌دهد که حتی زنانی که وزن نرمالی دارند و غذاهای نیمه آماده و هله هوله مصرف می‌کنند، بیستر از زنان چاق در معرض ابتلا به سرطان هستند.

 

محققان در تحقیقی که در مجله "آکادمی تغذیه و رژیم غذایی" منتشر شده، رابطه بین چگالی انرژی رژیم غذایی (DED) و سرطان‌های مرتبط با چاقی را بررسی کردند.

 

طبق تعریف محققان، "DED" نسبت میزان مصرف کیلوکالری به وزن بدن است که نشان دهنده کیفیت رژیم غذایی فرد است.

 

آن دسته از مواد غذایی که هله هوله نامیده می‌شوند به دلیل حاوی بودن کالری بالا و ارزش غذایی کم چنین نامی گرفته‌اند. هله هوله، تنقلات، مواد غذایی کم ارزش یا غذای آشغال (Junk Food) توصیفی است تحقیرآمیز برای خوراکی‌های مختلفی که حاوی سطوح بالایی از کالری، قند یا چربی و در عوض مقادیر ناچیزی فیبر، پروتئین خوراکی، ویتامین یا مواد معدنی هستند.

 

هله هوله همچنین می‌تواند اشاره به مواد غذایی با پروتئین بالا مانند گوشت آماده شده با چربی‌های اشباع کند که برخی معتقدند ممکن است ناسالم باشد.

 

اگر چه برخی از مطالعات نشان داده‌اند که هیچ ارتباطی بین چربی‌های اشباع شده و بیماری‌های قلبی و عروقی وجود ندارد. بسیاری از محصولات همبرگر، مرغ سرخ شده و مانند آن می‌توانند در ردیف مواد کم ارزش غذایی باشند.

 

با وجود اینکه به عنوان «آشغال» از چنین غذاهای نام برده می‌شود اما وقتی که به مقدار متعارفی همراه با غذاهای معمولی خورده شوند، ناسالم نخواهند بود.

 

با این حال نگرانی در مورد اثرات منفی سلامت ناشی از مصرف هله هوله و غذاهای سنگین، منجر به محدودیت در تبلیغات و فروش هله هوله در کشورهای مختلف شده است.

 

اگر چه برخی زنان می‌توانند وزن خود را کنترل کنند، اما باید توجه داشته باشند که محتوای هله هوله‌هایی که مصرف می‌کنند نمی‌تواند از آنها محافظت نمی‌کند.

 

محققان از ۹۲ هزار و ۲۹۵ زن یائسه که در آزمایشات درمانی بهداشت زنان شرکت کرده بودند، استفاده کردند. شرکت کنندگان بین سنین ۵۰ تا ۷۹ طی سال‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ به کار گرفته شدند.

 

داده‌های زنانی که سابقه ابتلا به سرطان داشتند و همچنین کسانی که روزانه کمتر از ۶۰۰ کالری یا بیش از ۵ هزار کالری مصرف می‌کردند، از این مطالعه حذف شد.

 

آنچه محققان کشف کردند این بود که در میان شرکت کنندگان، کسانی که "DED" بالاتری داشتند، نسبت به افراد دارای DED پایین تر، ۱۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی قرار داشتند.

 

علاوه بر این، در حالی که رژیم‌های با چگالی انرژی بیشتر همراه با شاخص‌های توده بدنی "BMI" بالاتر بود، افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی در زنان دارای وزن طبیعی نسبت به افرادی که اضافه وزن داشتند یا چاق بودند، بیشتر بود.

 

شاخص توده بدنی یا شاخص "کوتله" یا بی.‌ام.‌آی (body mass index) سنجشی آماری برای مقایسه وزن و قد یک فرد است. در واقع این سنجش میزان چاقی را اندازه گیری نمی‌کند، بلکه ابزاری مناسب است تا سلامت وزن فرد با توجه به قدش تخمین زده شود . این شاخص در بین سال‌های ۱۸۳۰ تا ۱۸۵۰ توسط "آدولف کوتله" دانشمند بلژیکی ابداع شد.

 

نحوه محاسبه آن بسیار ساده است و در بسیاری جاها برای مشخص کردن اضافه وزن و کسر وزن استفاده می‌شود. شاخص توده بدنی از طریق تقسیم وزن فرد به کیلوگرم بر توان دوم (x²) قدش بر حسب متر بدست می‌آید.

 

"BMI" مناسب گروه‌های سنی مختلف بدین شرح است:

۱۹-۲۴ سال = ۲۲

 

۲۵-۳۴ سال = ۲۳

 

۳۵-۴۴ سال = ۲۴

 

۴۵-۵۴ سال = ۲۵

 

۵۵-۶۴ سال = ۲۶

 

۶۵ سال به بالا = ۲۷

 

با توجه به نتایج مطالعه، محققان نتیجه گرفتند که یافته‌های آنها نشان می‌دهد که چگونه مدیریت وزن ممکن است به اندازه کافی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با چاقی کافی نباشد. به خصوص اگر فرد دارای رژیم غذایی با انرژی بالا باشد.

 

محققان تاکید دارند که داشتن یک وزن نرمال لزوما نشانه سلامت کامل بدن نیست.

 

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش