در یکی از تازه ترین موارد، دانشمندان دانشگاه ETH زوریخ جوهری را اختراع کرده اند که محتوی باکتری خاصی با نام «Pseudomonas putida» بوده و می تواند پس از قرارگیری روی بافت های آسیب دیده پوست، آنها را ترمیم کند.
ویژگی مورد بحث به دلیل تولید ماده خاصی تحت عنوان «سلولوز باکتری» توسط باکتری ها به وجود آمده که خاصیت ترمیم کنندگی داشته، و می تواند زخم ها را بهبود دهد. البته پیش از این نیز از ماده مذکور برای درمان آسیب های پوستی استفاده می شد اما در روش های موجود، سلولوز مورد نیاز روی ورقه های مخصوصی رشد می یابد که استفاده از آنها تنها روی بخش های صاف پوست بدن تأثیرگذار خواهد بود.
اما در متد جدید، محققان با ترکیب باکتری ها و مواد پلیمری ویژه، جوهری را به وجود آورده اند که امکان پرینت آن با چاپگرهای سه بعدی وجود داشته و می توان آن را به شکل های مختلف و ویژه ای (مانند صورت انسان) درآورد.
گفتنی است بر اساس اظهارات پژوهشگران، در صورت استفاده از انواع مختلف باکتری های مفید، کاربردهای دیگری نیز برای روش جدید وجود خواهد داشت که از آن جمله می توان به امکان پاکسازی آلودگی های زیست محیطی و تولید انرژی اشاره کرد.
محسن خوشنود
- 16
- 6