به گزارش ایرنا، این مطالعه نشان میدهد تمرینات ورزشی مؤثرترین روش تحریک فرآیندی به نام عصبزایی (neurogenesis) است که در آن نورونهای جدید در مناطقی از مغز که حافظه رمزگذاری شده است، شکل میگیرند.
محققان در تلاشاند تا با تقلید از اثر ورزش بر فرآیند عصبزایی، روشهایی مانند ژندرمانی یا دارویی را توسعه دهند که به بازیابی حافظه در بیماران مبتلابه زوال عقل کمک کند و منجر به بهبود علائم این بیماری شود. نتایج اولیه این پژوهش بر مدلهای حیوانی موفقیتآمیز گزارششده است.
بر اساس آمار مرکز بینالمللی آلزایمر، در حال حاضر ۴۶.۸ میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و این تعداد تا سال ۲۰۵۰ میلادی، به ۱۳۱.۵ میلیون نفر بهویژه در کشورهای درحالتوسعه میرسد. در حال حاضر بیش از ۵.۷ میلیون نفر در آمریکا به آلزایمر مبتلا هستند و این عارضه ششمین علت مرگومیر در آمریکا محسوب میشود. تا امروز هیچ درمان مؤثری برای کاهش پیشرفت این بیماری کشف نشده است.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، افسردگی، فشارخون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، سطح بالای اسیدآمینه و دیابت نوع ۲ را بهعنوان مهمترین عوامل خطر آلزایمر برشمردهاند.
- 19
- 1