به گزارش عصر ایران، حالا زندگی ما و مغز ما چنان به فناوری وابسته است که نمی توانیم برای چند لحظه، فکر آن را از مغزمان بیرون کنیم.
نوجوانانی فراموش کارتر از سالمندان
محققان در تحقیقی دریافته اند، نسلی که در آستانه قرن بیست و یکم به سن نوجوانی رسیده، از سالمندان فراموش کارتر است. انتقال اطلاعات از ذهن خودآگاه به حافظه بلند مدت نیازمند فرایند با همراهی زمان و تمرکز حواس است. ما درباره اطلاعات براساس اهمیت شان دوباره می اندیشیم و در مغزمان آن ها را می شنویم و آن را از طریق موضوعات مرتبط به یاد می آوریم.
اما اگر حواس ما طی این فرایند مرتب توسط اطلاعات جدید و متناقض پرت شود چطور؟ یک مطالعه که توسط دانشگاه کلمبیا انجام شده نشان می دهد، وقتی مردم فکر می کنند می توانند اطلاعات را از روی اینترنت به دست بیاورند، دیگر تمایلی برای به خاطر سپردن آن ندارند. اما این تاثیر تنها به اطلاعات ختم نمی شود و آن طور که مشخص شده فناوری حتی مغز ما را هم تغییر می دهد.
در حالی که به نظر می رسد جهان مجازی به ما کمک کرده تبدیل به موجوداتی چند وجهی و چند مسئولیتی شویم، اما این رخداد قیمت خودش را دارد. مثلا تحقیقات اخیر به وسیله MRI نشان داده مغز افرادی که زیاد با اینترنت سروکار دارند، شبیه مغز کسانی است که به مواد مخدر معتادند.
حسود و عاشق سرک کشیدن به زندگی دیگران
یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ نشان داد که گرفتن دسترسی به اینترنت از برخی افراد باعث بروز مشکلات روحی و جسمی جدی در آن ها خواهد شد. مطالعه دیگری روی مغز کاربران فیس بوک نشان می دهد مغز این افراد به طور غیر معمول به مسائل مربوط به دیگران اهمیت می دهد و نقاط مربوط در مغز آن ها از افراد معمولی فعال تر است. مطالعه بالینی این افراد نشان می دهد حس حسادت در این افراد بیشتر است ،همچنین مطالعه ای که در دانشگاه استنفورد انجام شد نشان می دهد مغز افرادی که به طور مستمر در جریان اطلاعات الکترونیکی هستند، در تمرکز و به خاطر آوردن دچار مشکل است.
- 20
- 3