به گزارش فارس، آیا تا به حال متوجه تورم در پاهای خود شدهاید؟ تورم خفیف عادی بوده و جای نگرانی نیست اما اگر این تورم زیاد باشد باید به پزشک مراجعه کنید.
براساس گزارش «مدیکال دیلی»، اگر تورم شدید باشد پس از فشار آوردن دست بر روی بخش متورم، فرورفتگی ایجاد میشود. همچنین ممکن است این تورم همراه با درد یا رنگپریدگی پوست باشد. در اینجا با برخی از عواملی که منجر به تورم میشوند، آشنا خواهید شد.
تحرک کمتر
گفته شده داشتن تحرک بسیار مهم است. از طرفی ایستادن یا نشستن به مدت طولانی میتواند برای پاهای شما مضر باشد. زیاد نشستن منجر به کاهش جریان خون و در نتیجه ایجاد تورم میشود. همچنین بیش از حد ایستادن نیز به این معناست که ماهیچههای پا قادر به انقباض نیستند و جریان خون کاهش مییابد.
بارداری
اعتقاد بر این است که بدن در دوران بارداری نسبت به حالت عادی ۵۰ درصد بیشتر، مایعات تولید میکند. در سه ماهه سوم بارداری، وزن رحم میتواند فشار مضاعفی را وارد کرده و منجر به بازگشت مایعات به پاها شود. البته تورم مرتبط با بارداری طبیعی است و پس از زایمان کاهش مییابد.
لخته خون
اگر تورم تنها در یک پا رخ دهد، احتمال دارد که شما از حضور لخته خون رنج میبرید. در این مورد، تورم با علائمی از جمله گرما و قرمزی همراه است.
زمانی که لخته خون در رگها شکل میگیرد، میتواند به سمت قلب و ریهها حرکت کند اما خوشبختانه راههای سادهای برای کاهش خطر لخته شدن وجود دارد.
داروها
تورم در مچ پا میتواند از عوارض جانبی داروها باشد. داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی، ضد بارداری، فشار خون بالا، ضد افسردگی، داروهای استرویدی و داروهای خاص دیابتی از جمله این داروها هستند.
در این صورت با پزشک خود مشورت کرده تا داروی دیگری را برایتان تجویز کند یا دوز دارو را تغییر دهد.
مشکلات عضوی
این نوع تورم به دنبال مشکلاتی در عملکرد اعضای کلیدی، خون، جریان خون و بافتها ایجاد میشود. در موارد جدی، ممکن است این تورم نشانه احتمالی از نارسایی قلبی، بیماری کلیوی یا کبدی باشد. در این مورد تورم نه تنها پاها بلکه دستها و صورت را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
- 15
- 5