به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان آمریکایی در یک مطالعه جدید مدعی شدند: این احتمال وجود دارد که بین مبتلا بودن به بیماری دیابت و قرار گرفتن در معرض خطر فزاینده "متاستاز" سرطان، ارتباط مستقیمی وجود داشته باشد.
در این بررسی محققان به ارزیابی این موضوع پرداختند که چگونه دیابت میتواند این خطر را افزایش دهد.
امروزه صدها میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند و دیابت یکی از رایجترین بیماریهایی است که پزشکان آن را در بیماران تشخیص میدهند. افراد مبتلا به دیابت بیشتر احتمال دارد به برخی از بیماریها از جمله مشکلاتی در قدرت بینایی، بیماری قلبی و دیگر مشکلات قلبی-عروقی دچار شوند.
اکنون، شواهد به دست آمده حاکی از آن است که دیابت میتواند خطر پیشرفت تومورهای سرطانی را افزایش دهد.
محققان دانشگاه کرنل در آمریکا به بررسی مکانیزم نهفته رابطه بین دیابت و متاستاز سرطان پرداختند. به گفته محققان رشد و گسترش سرطان به اندازه زیادی به شرایط زیستی اطراف آن بستگی دارد و دیابت شرایط مطلوبی را فراهم میسازد تا سلولهای سرطانی به راحتی جابجا شده و گسترش پیدا کنند.
متاستاز یا گسترش تومورهای سرطانی به حالتی گفته میشود که سلولهای سرطانی قادر هستند تا در تمامی نقاط بدن حرکت کرده و در نهایت رشد تومورهای جدید را به همراه داشته باشند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان بر این باورند که افزایش سطح قند خون در مبتلایان به دیابت بر ساختار فیبرهای کلاژن به گونهای اثر میگذارد که سلولهای سرطانی بتوانند به راحتی جابجا شوند.
- 10
- 6